Ahşap Fuarı Açıldı

featured

İlimizin zengin orman varlığının değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması bu sektörde faaliyet gösteren firmaların ve ürünlerin tanıtılması amacıyla 28-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlenen 4. Kastamonu Ahşap Fuarı açıldı.


Açılışa Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN, Kastamonu Eski Milletvekili Musa SIVACIOĞLU, Belediye Başkanı Tahsin BABAŞ, Vali Yardımcısı Atila KANTAY, Vali Yardımcısı Hasan ERKAL, Vali Yardımcısı Aytekin YILMAZ, İlçe Kaymakamları, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyid AYDIN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Tahir KARAHASAN, Kastamonu Ağaç Odası Başkanı Ergün CAN, Türkiye İhracatçılar Meclisi Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Ahmet GÜLEÇ,Eski Milli Futbolcu Tanju ÇOLAK, ilçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri ve çok sayıda halk katıldı.


Açılışta konuşma yapan Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN;

“Ahşap Kastamonu tarihinde son derece önemli bir yere sahiptir. Tarihi konaklarımıza, camilerimize, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına baktığımızda ahşap işçiliğinin ne kadar iyi kullanıldığını ne kadar anlamlı kullanıldığını görüyoruz. Ahşap sanatının genel olarak gelecek nesillere aktarılması içinde biz Valilik olarak üzerimize düşeni yapıoruz.Bu konuda gerek Halk Eğitim bünyesinde, gerek El sanatları Merkezi bünyesinde Ahşap ustalığı ile ilgili Ahşap işçiliği ile ilgili kursları açıyoruz ve açmayada devam edeceğiz. Biz Ahşap konusunda marka şehir olmak istiyoruz. Yajınn bir zamanda Kastamonu deyince akla ahşapın, Ahşap deyincede Kastamonu’nun akla geleceği bir yola doğru gidiyoruz. Fuar Organizasyonunda katkı veren Belediye Başkanımıza, Vali Yardımcımız Atilla Beye,Ahşap Odası Başkanımız Ergün Beye ismini sayamadığım bütün çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekür ediyorum bu fuarın ilimiz ekonamisine, ülkemiz ekonamisine hayırlara vesile olması düşüncesiyle hepinize sevgiler saygılar sunuyorum” dedi.

Program stantların gezilmesi ile devam etti.  Ürünler hakkında yetkililerden bilgiler alındı.

Kastamonu Valiliği / Basın 

 

Ahşap Fuarı Açıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!