*”Açıkçası yaşım itibariyle siyaseti kendime çok yakın görmüyorum. Bu sebeple siyaseti sadece haber programlarından, tartışma programlarından kısmen takip ediyorum. Bir de seçim zamanlarında takip etmeye çalışırım. Hiçbir parti liderinin tam anlamıyla adaletli ve dürüst olduğuna inanmıyorum. Politikacıların halkımızın ihtiyaçlarına çözümler üretmelerini, milli birliğimizi beraberliğimizi korumalarını, kritik bir durumda ülkemizi en az zararla kurtarmalarını, kişisel çıkarlarını değil ülkemizin çıkarlarını düşünmelerini beklerim.”

*”Siyasetle çok ilgilenmem. Çevremden ve TV’den takip ettiğim kadarıyla bir bilgim var. Medyanın ilgisini çekecek siyasi kesitler olursa o zaman ilgilenirim. Liderlerden beklentim, halkın sorunlarına iyi çözümler bulmaları, uluslararası ilişkilerde daha etken bir rol oynamamız ve ihracatta daha geniş bir yelpazemizin olmasıdır.”

*”Siyasetle ilgileniyorum. Seçimler her zaman ilgimi iyice arttırır. Siyasilerin yaptıklarının arkasındaki gerçeklere merakım siyasete olan ilgimin kaynağını oluşturmaktadır. Günümüz siyasetçilerinin hiçbirine güvenim tam değil. Gerek yaptıkları açıklamalardaki çelişkiler gerekse vaat edip yapmadıklarını göz önünde bulundurunca güvenmek zaten elde değil. Siyasilerden beklentim nelerdir? Tabii ki siyaseti halka zarar vermeden yapmaya çalışmalarıdır. Siyaset olmalıdır, olacaktır da… Benim beklentim toplumun zaruri ihtiyacı olan siyasetin emin eller tarafından yapılmasıdır.”

*”Bana göre her bireyin siyasetle bir nebze ilgilenmesi gerekir. Çünkü Türkiye demokratik bir ülke ve cumhuriyetle yönetiliyor. Her vatandaşın siyaset konusunda bilgili olması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye son yıllarda büyük bir gelişme gösterdi. Güçlü devletlerin yanında artık rahatça sesini çıkarabiliyor. Ve dünyada söz sahibi bir ülke oluyor. Politikacılardan beklentim birbirleriyle tartışmaları yerine ülkemizi geliştirip büyütecek işler yapmaları. Böylece daha güzel bir ülkeye sahip olacağımıza inanıyorum. Bir de milli çıkarlarımız söz konusu olduğunda tüm siyasetçiler aynı şeyi söylemeli, bir bütün olduğumuz dost düşman herkese gösterilmelidir. Her siyasetçi kendi siyasetini yapacaktır ama ortak çıkarlarımız söz konusu olduğunda politika yapmaya asla.”

SİYASET VE GENÇLER -2-

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!