ORTALICA İPEKYOLU CAMİİ AÇILDI

featured

ORTALICA İPEKYOLU CAMİİ AÇILDI

Kastamonu’nun tek beldesi olan ve ilçemize 20 km. mesafede D-100 karayolunda Ortalıca beldesinde 2007 yılında inşaatine başlanan İpek yolu Camii ibadete açıldı.

 

Ortalıca beldesinde D-100 karayolu eski adı ile İpek yolu kıyısında 800 kişilik İpekyolu Camii açılışında yaklaşık bin kişi sabah ve bayram  namazını  kıldı.

Ramazan ayının bitmesi ve ramazan bayramının gelmesi ile kılınan bayram namazı ve yapılan dualarla  beraber açılış tamamlandı ortalıca belde sakinlerinin ve Ortalıca’lı gurbetçilerinde katıldığı bayram namazına ipek yolundan geçmekte olan otobüslerinde namaza döndüğü gözlemlendi. Bayram namazına katılımın çok olması dikkatlerden kaçmadı. Namazı ilçe vaizimiz Muhsin Özdemir kıldırdıktan donra dualar edildi vaazlar dinlendi. Oldukça modernize edilerek yapılan camiinin inşaatindeki birtakım eksiklikler için namaz çıkışında hayır severlerden yardım toplandı.

Kalabalık cemate cami içinin yeterli gelmemesi nedeni işle D-100 kenarında cami önünde bayramlaşma merasimi yapıldı Ortalıca Belde Belediye Başkanı Yusuf Arpacı ise “bu tür bayramlaşmalar yurdumuzun her yerinde yok biz ise bu bayramlaşmayı evlatlarımıza torunlarımıza gelenek olarak bırakmak için sürdürüyoruz dedi.”

Bayramlaşmanın bitiminde ise ortalıca belediye başkanlığının vermiş olduğu sabah kahvaltısına geçildi. Kahvaltıda yaklaşık 1200 kişiye ikramda bulunuldu. Kahvaltıda Köy Yumurtası, sıcak süt, tere yağ, bal, krem peynir, reçel ve poğaça ikram edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORTALICA İPEKYOLU CAMİİ AÇILDI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!