Kastamonu Çalışma Grubu; Hedef 500 öğrenciye burs!

featured

Kastamonu Çalışma Grubu; Hedef 500 öğrenciye burs!

 

Kastamonu Çalışma Grubu, İstanbul’da yüksek öğrenim gören Kastamonulu başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine verdiği bursun sayısını artırdı. Kastamonulu işadamlarının da desteğiyle geçen yıl 300 öğrenciye burs veren derneğin bu yılki hedefi 500 öğrenciye burs…

 

Kastamonu Çalışma Grubu’nun geleneksel tanışma kahvaltısı, 28 Kasım Pazar günü “1453 Panorama Sosyal Tesisleri”nde gerçekleştirildi. Toplantıya devlet eski bakanı ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Murat Başesgioğlu ile Kastamonulu iş adamlarının yanı sıra üniversitelerden öğretim görevlileri, grup üyeleri ve yaklaşık 500 öğrenci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kastamonu Çalışma Grubu Başkanı Av. Bilal Dirgen, derneğin geçen yıl 300 öğrenciye verilen eğitim bursunun 500’e çıkarılması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ve bu nedenle toplantıya katılan Kastamonulu iş adamlarının katkılarını daha da artırmalarını beklediklerini kaydetti. 

MÜLAKATLAR BİR HAFTA SONRA
Kastamonu Çalışma Grubu’nun tek amacının burs vermek olmadığını, öğrencilerin hem birbirleriyle hem de grup üyeleriyle sürekli iletişim halinde olmalarını beklediklerini ifade eden Av. Bilal Dirgen, bu yıla kadar yaklaşık 2 milyon liraya yakın eğitim bursu verdiklerini ve bunun katlanarak devam etmesi gayesinde olduklarını söyledi. Başkan Dirgen, bu yıl ki burs mülakatlarının gelecek hafta başlayacağını açıkladı. 

İstanbul Bağımsız Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ise konuşmasında Kastamonu Çalışma Grubu’nun çalışmalarını takdirle karşıladığını ve İstanbul’daki diğer Kastamonulu derneklerle beraber hareket edilmesinin birlik ve beraberlik açısından önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Kastamonu’nun ve Kastamonuluların Türkiye genelinde olumlu bir imaja sahip olduğunu belirten Murat Başesgioğlu, bu avantajı iyi değerlendirip devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda Murat Başesgioğlu’nun yanı sıra Ramsey Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, İMES Organize Sanayi Başkanı Kemal Akar, İMES Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Süheyl Erboz, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek ile İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Vural öğrencilere hitaben birer selamlama konuşması yaptı. Toplantı, dernek yöneticileri ve iş adamlarına verilen teşekkür plaketlerinin ardından sona erdi.

Kastamonu Çalışma Grubu; Hedef 500 öğrenciye burs!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!