Kadir Gecesi Mesajları

featured

KADİR GECESİ KUTLAMA MESAJI

 

On bir ayın sultanı mübarek ramazan ayının sonuna yaklaşırken bir kez daha gecelerin en faziletlisi bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesine ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız. Cenab-ı Allah’ın biz kulları için bir kurtuluş vesilesi olarak verdiği bu gece ibadetlerin, zikirlerin çokça yapıldığı, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı mübarek bir zamandır. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim bu gece inmeye başlamış ve dünya İslam ile şereflenmiştir.

 

Bu gün yaşadığımız coğrafyada Kerkük, Telafer, Musul, Doğu Türkistan ve dünyanın birçok yerinde sıkıntıda olan kardeşlerimize, soydaşlarımıza ve acımasızca katledilen Filistin’deki müslüman kardeşlerimize bu gecenin hürmetine Allah’tan yardım diliyorum. Allah’ın Rahmeti ve yardımı eza, cefa ve zulüm gören Tüm Müslümanların üzerine olsun.

 

Bu vesile ile Kastamonulu hemşerilerimin, Aziz Türk Milletinin ve İslam âleminin Kadir Gecesi mübarek olsun.

 

Selam ve saygılarımla.

 

Emin ÇINAR

MHP Kastamonu Milletvekili

 

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın Kadir Gecesi Mesajı

 

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan aynını geride bırakıyoruz. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu ayda, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesine eriştik. Dinimizin en mübarek gecesi olan Kadir Gecesi’nin gereklerinden biride Müslüman kardeşlerimiz arasındaki birlik ve beraberlik duygusunu geliştirecek olmasıdır.

Bu mübarek gecede ellerimizi semaya açtığımızda Gazze’de İsrail zulmüne uğrayan kardeşlerimiz için dua edecek, Ramazan Bayramına ulaşamadan şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet dileyeceğiz. Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı bu büyük acıyı paylaşmak idrak edeceğimiz bu mübarek gecenin, Gazze’de mücadele eden Müslüman kardeşlerimiz başta olmak üzere siz değerli Kastamonulu hemşehrilerim ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, göz yaşı ve zulümden uzak huzurlu bir gelecek diliyorum.

 

Kaymakam Türköz’ün, “Kadir Gecesi” mesajı

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Kadir Gecesi nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Ramazan ayının 27. gecesi olan Kadir Gecesi’nin, içerisinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu belirten Türköz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dinimizce mübarek gecelerden biri olan ve önemli bir yeri bulunan Kadir Gecesini idrak etmenin sevinci içindeyiz. İnsanlık alemi için birer kurtuluş, bağışlanma ve mağfiret günleri olan kandillerin en anlamlısını idrak edeceğiz.

Hem Ramazan-ı Şerif gibi mübarek bir ayda bulunmamız hem de Yüce Allah tarafından övülmüş bir gece olması hasebiyle Kadir Gecesi büyük önem arz etmektedir. Bu gecede günahların bağışlanacağı, duaların kabul edileceği müjdelenmektedir. Allah tarafından değerli kılınmış bu gecenin, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, bütün insanlığın huzur ve barış içinde yaşamasına vesile olmasını dilerken, bütün Tosyalı vatandaşlarımın Kadir Gecesini kutluyorum. “

 

Başkan Şahin’in “Kadir Gecesi” mesajı

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin tüm İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi’ni kutlayarak, “Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz” dedi.

Başkan Kazım Şahin yayınladığı mesajında; “Kadir Gecesi, Cenab-ı Allah (c.c) tarafından Kur’anı Kerim’in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği, bin aydan daha hayırlı mübarek bir gecedir.Her sene Allah’tan bir bağış, Peygamber’den bir armağan olarak gelen bu mübarek gecede, güzel vatanımızda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimiz, ülkemizin yakın ve uzak çevresinde bulunan ve felaketlerle boğuşan İslam Aleminin bütün Müslümanları için sevginin, barışın ve huzurun hakim olması en büyük dileğimdir. Bu mana ikliminde gönüllerimizi saflaştırmak, feyz, bereket ve güzelliklerden istifade etmek, bizim bu güzel geceyi en iyi şekilde değerlendirmemiz sonucunda elde edeceğimiz kazanımlar olacaktır.Bu duygularla, aziz milletimizin ve İslam aleminin ve Tosyalı hemşerilerimizin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gece yapacağımız dua ve ibadetlerin, insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan (c.c)’tan niyaz ediyorum.” Dedi.

 

Başkan Küçükmorkoç’un,” Kadir Gecesi” mesajı

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, Kadir Gecesi nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Küçükmorkoç, mesajında şu ifadelere yer verdi;

 ’’Her yönden yenilenme ve tazelenme mevsimi olan Ramazan ayının en önemli gecesi olan Kadir Gecesine ulaşmanın huzur ve mutluluğu içindeyiz. Kadir Gecesi, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, sevginin, saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel günlerdendir. İslam dininde ve Türk toplumunda ayrı bir önemi ve anlamı olan bu güzel kandil günleri, kardeşlik ve dostluk duygularımızı daha da derinleştirmek, milletçe sahip olduğumuz sevgi, saygı ve dayanışma gibi asil duyguları içinde yaşamakta olduğumuz ülkenin ve toplumun tüm fertlerine karşı da ortaya koyabilmemiz için güzel bir fırsattır.

Bu vesile ile Tosyalı hemşerilerimizin Kadir Gecesini kutluyor, böyle müstesna mübarek geceleri sağlık ve mutluluk içerisinde yaşamalarını temenni ediyorum.’’


Kadir Gecesi Mesajları

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!