Feshanede Kastamonu Günlerini 

featured

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin; “bu tür etkinlikleri tüm cemiyetlerin birlikte hazırlaması gerekir”

 

Uluslararası Feshane Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “Kastamonu Günleri” nin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak

Uluslararası Feshane Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan  “Kastamonu Günleri” programı hakkında önceki gün KATSO’da toplantı düzenlendi.

Dört yıl aradan sonra yapılacak etkinlikle ilgili Kastamonu Dayanışma Derneği Genel Merkezi(KASDER) Başkanı Derya Ovalıoğlu, program içeriği hakkında bilgi verdi.

İlçe kaymakamları, belediye başkanları, ilimizdeki turizm işletmecileri, üretim yapan firma temsilcileri ve STK temsilcilerinin katıldığı programda konuşan Derya Ovalıoğlu, Feshane’deki Kastamonu Günleri’ne 1.5 milyon kişi beklediklerini söyledi. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Mustafa Kara, Ankara’da düzenlenen “Başkentte Kastamonu Günleri”nde olduğu gibi İstanbul’da da sürekli organizasyon düzenlemenin önemine işaret etti. Kara, “Kastamonu’nun geleceği bu tanıtımlara bağlı. Yanlış da olsa, eksik de olsa bu tanıtım günlerini başarmalıyız” dedi.

KASDER ile Kastamonu Valiliği’nin katkılarıyla hazırlanan Uluslararası Feshane Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde 3. Kastamonu Günleri’nde tanıtım olarak 3 tema üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Genel Başkan Derya Ovalıoğlu, bunların “Tabiatsın, Tarihsin, İstiklalsin Sen Kastamonu” olarak belirlendiğini söyledi.

Ovalıoğlu, bunlardan “Tabiatsın Sen Kastamonu”, “Tarihsin Sen Kastamonu” ve “İstiklalsin Sen Kastamonu” olarak ayrı ayrı bilbordlar hazırlayarak İstanbul’un değişik yerlerine asıldığını söyledi.

Ovalıoğlu, “Zaman kısa ama farklı bir çalışma yapmak istedik. Bölgemizi tanıtmak, tarihi turistik ve yatırım değerlerini ortaya çıkarmak adına bir program ortaya koyduk” dedi.

İlçelere 2 bin TL, firmalara 2 bin 500 TL olacak standların ucuz olmasını isteyen Vali Mustafa Kara, tanıtımın çok önemli olduğunu vurguladı. Genel Başkan’ın 1,5 milyon hedefinin bulunduğunu, 1 milyon dahi önemli bir hedef olduğunu kaydeden Kara, Ankara’daki etkinliği 250 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Ankara’da düzenlenen etkinliğin her yıl daha iyiye gittiğini belirten Kara, İstanbul’da da bu faaliyetlerin her yıl düzenli olarak yapılması gerektiğini söyledi. Ankara’daki “Başkentte Kastamonu Günleri”ni 7 yıl süreyle en fazla yapan ilin Kastamonu olduğunu kaydeden Kara, 4 yıl aradan sonra İstanbul’da da Feshanede Kastamonu Günleri’nin bundan sonra devamlı yapılması gerektiğini belirtti.

Ekonomik olarak bu türs faaliyetlerin yapılmasının önemli olduğuna değinen Kara, “Herkes el ele gönül birliğiyle bu işe sarılması gerekir. Programa 1 milyon kişi gelirse önemli bir başarıdır diye düşünüyorum. Biz Kastamonu Valiliği olarak bu tür etkinliklere destek veriyoruz. Başkaları gelecek bizim ilçemizi tanıtacak diye beklerseniz daha çok beklersiniz. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Kastamonu’nun geleceği bu tanıtımlara bağlı, yanlış da olsa, eksik de olsa bu tanıtım günlerini başarmalıyız” dedi.

“KÖY KAHVEHANESİNE DÖNMESİN”

Daha sonra katılımcılar programla ilgili soru sorarak, etkinlikle ilgili düşüncelerini aktardı. Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, bu tür etkinlikleri tüm cemiyetlerin birlikte hazırlaması gerektiğini ifade ederken, Bozkurt Belediye Başkanı Engin Canbaz, “Tabiatsın, Tarihsin, İstiklalsin Sen Kastamonu” temalarının doğru olduğunu, içini birkaç cümle ile tamamlanması gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl yapılan “Siz Hiç Kastamonu’yu Gördünüz mü?” gibi ifadelere benzer cümleler kullanılabileceğini belirtti. Bülbüloğlu Çekme Helvalarının sahibi Hayri Bülbül ise, bu güzel organizasyonu hazırladıkları için KASDER yönetimine teşekkür etti. Tanıtım etkinliklerinde yer darlığının yaşanabildiğini hatırlatan Bülbül, bunun için önlem alınmasını önerdi. Bülbül, “Tanıtım standları köy kahvehanesine dönmesin” dedi.

Feshanede Kastamonu Günlerini 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!