İlla edeb

Değerli okur kardeşim; Yeni bir eğitim öğretime daha başladık. Bu sene eğitim müesseselerimiz diğer yıllara oranla koronavirüsü sebebiyle sancılı başladı.  Uzaktan eğitim büyük fedakarlıklar gösterilerek devam ediyor. Eğitimcilerimiz veliler ve öğrencilerimizin gayretleriyle eğitim öğretim önceki senelere oranla biraz yavaş ve aksaklıklar olsa da, devam ediyor. Her ne kadar bu haftadan itibaren birçok sınıfımız haftada birkaç gün de olsa yüz yüze eğitime başlamış olsalar da, önceki senelerdeki verim ve kaliteyi yakalamak mümkün değil. Allah’tan niyazımız bu hastalığın bir an önce dünyamızdan uzaklaşıp gitmesi, hastalarımızın şifa bulup tekrar eski sağlıklarına kavuşması. Ve bizlerin tekrar eski normal hayatımıza devam etmesidir.

Eğitim ve öğretim kıymetli ve değerlidir. neslimizin yetişmesi Cennet vatanımızı emanet edeceğimiz evlatlarımızın bilgili birikimli çağın şartlarına uygun bir şekilde muasır medeniyetler listesinde yer alabilmek için donanımlı olmaları çok önemlidir. Neslimizi yetiştirirken, evlatlarımızı eğitirken dikkat etmemiz gereken hususlar vardır.

Kıymetli okur kardeşim öncelikle evlatlarımızı mükemmel bir anne baba terbiyesinden, aile mektebinden mezun etmek, sonra eğitim müesseselelerimizde fedakar eğitimcilerimize emanet etmek gerekir. Şunu kesinlikle bilmeliyiz ki sadece öğretmek bilgilendirmek tek kanatlı bir kuşa benzer. O yüzden öğrendiklerimizi yani bildiklerini hayata geçirmeleri yaşantılarında tatbik etmeleri gerekir. Edep gerekir, ahlak gerekir, saygı gerekir, merhamet gerekir, şefkat gerekir. Bir genç edepsiz yetişmiş ise, bir genç büyüğüne saygı küçüğüne şefkati bilmiyorsa, bir genç doğru olmayı, dürüst olmayı, yalandan, gıybetten, dedikodudan kendini korumayı bilmiyor, beceremiyorsa onun öğrendikleri beyhudedir boşadır.

Öyleyse yapmamız gereken çok açıktır çocuklarımızın gerek uzaktan gerekse yüz yüze eğitimi için yaptığımız her türlü hazırlığın, masrafın, harcamanın kat kat fazlasını ahlakı için, erdem’i için, edebi için, iyi bir kul olabilmesi için de yapmalıyız. Şu üç günlük dünya için, dünyalarını kurtarmak için yaptığımız fedakarlığın daha fazlasını ebedi hayatı için ahiret hayatı için yapmalıyız. Öyle bir çalışma içine girersek hem dünyamız hem de ahiretimiz müreffeh olur, mesut olur. Kurtuluşa erenlerden oluruz. Sözlerimi ünlü mutasavvuf Yunus Emre’nin sözü ile sonlandırmak istiyorum:Gezdim Halep Şam, Eyledim ilmi talep, Meğer ilim bir hiçmiş, İlla edep illa edep.

İlla edeb

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!