Kastamonu Valisi Günaydın, göreve başladı

featured

Valiler Kararnamesi’yle Kastamonu’ya atanan Şehmus Günaydın, göreve başladı.

Günaydın, hükümet konağı önünde düzenlenen törende, kendisini karşılayanlarla selamlaştı ve sohbet etti.

Daha sonra makamına geçen Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonu’ya ilk defa geldiğini ve şehre yeni şeyler vermek için hep beraber çalışacaklarını söyledi.

“Çalışma prensiplerimizde ‘ben yok, biz varız” diyen Günaydın, “İnşallah, Kastamonu’ya layık olduğu şeyleri yapmayı planlıyoruz. Çok ciddi potansiyeli var. Özellikle turizm potansiyeli açısından, fevkalade önemli bir yer. Hem yaz turizmi hem kış turizmi hem de kültür turizmi, bu şehrin işleyebileceği konular arasında gözüküyor şu an” ifadesini kullandı.

Günaydın, ekonomik gelişmelerin temelinde ince ayrıntıların yattığına dikkati çekerek, herkesin aynı şeyi yapması ve üretmesi halinde, ekonomik açıdan ileri gitmenin ve mesafe kat etmenin mümkün olmayacağını dile getirdi.

– “Sportif ve kültürel faaliyetlerimize de büyük önem vereceğiz”

İnce ayrıntılarla farklılık ortaya konulursa, öne geçmenin ve avantaj sağlamanın daha kolay olacağını vurgulayan Günaydın, “Ben, Kastamonu’da bu ışığı görüyorum. Az önce Kastamonuspor Başkanımız gelmişti. Ben de yıllarca futbol oynayan birisi olarak söyleyeyim ki Kastamonuspor’un bu durumu beni üzdü açıkçası. Sportif ve kültürel faaliyetlerimize de büyük önem vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Kastamonu’nun, kendisine “hayırlı olsun” diyenlerin yüzde 90’ının görmediği bir şehir olduğunu belirten Günaydın, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biraz da bu konuda çalışmamız gerekir’ diye düşünüyorum. Şehri görmeyenleri Kastamonu’ya getirmemiz lazım çünkü turizm sektörü, 50’nin üzerinde sektöre katkı veren olgudur. Çok güzel bir kanyonumuz var, bunu dünyaya tanıtmamız lazım. Bu tür şeyler için dünyayı gezen gruplar var. Beni karşılamaya geldiniz, ayağınıza sağlık.”

Törene Vali Yardımcıları Atilla Kantay ve Alper Tanrısever, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tevfik Anzerlioğlu, bölge ve il müdürleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kastamonu Valisi Günaydın, göreve başladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!