Kooperatif Çalışmaları Hakkında Açıklama Yaptı

featured

Esnaf ve Sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi Başkanı Pazarcı: Kooperatif Çalışmaları Hakkında Açıklama Yaptı

 

Tosya Esnaf ve Sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi Başkanı Mustafa Pazarcı 63. Seçimli olağan genel kurul toplantısı öncesi basın açıklamasında : Tosya’nın güzide ve en eski Sivil toplum kuruluşlarından olan Kooperatifimizin 2011 yılında yapılmış olan seçimli olağan genel kurul toplantısında değerli ortaklarımızın teveccühü ile göreve gelmiş bulunmaktayız. Göreve geldiğimiz 2011 yılından bu yana kooperatifimiz mali ve sayısal verileriyle 1. Risk grubundaki kooperatiflerdendir ve 5 yıla kadar vadeli yıllık %5 faizli işletme kredisi şahıs üst limiti olan 150.000 TL kullandırmaktadır. Kastamonu bölge birliğine bağlı 19 kooperatiften sadece 6 tanesi bu kredi miktarıyla kredi kullandırabilmekte ve en uzun süredir bu miktarda istikrarlı bir şekilde kredi kullandırabilen kooperatif Tosya esnaf kefalet kooperatifidir. Göreve geldiğimiz 2011 yılında 6.166,000 TL, 2012 yılında 6.267,000 TL, 2013 yılında 7.595,500 TL, 2014 yılında 9.153,000 TL kredi ortaklarımıza hizmetinize sunulmuştur.

    01.11.2011 tarihinde kabul edilen 6098 Sayılı Yeni Türk Borçlar Kanununun 1 Temmuz 2012 de yürürlüğe girmesiyle 584. Maddesinin olumsuz etkilerine karşı Kooperatifimizin Yönetim kurulu, Kastamonu Bölge birliğinin ve Merkez birliğinin üstün çabaları neticesinde Borçlar kanunundaki eşin rızasını zorunlu kılan bu düzenlemenin değiştirilmesi için ortaklarımızın menfaatleri doğrultusunda gerekli tüm kurum ve kuruluşlarla müzakere edilmiş ve başarı sağlanmıştır.

    Kooperatif Yönetim kurulumuzla beraber 14.01.2015 tarihinde Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Teşrif Ettiği Ankara’da yapılan toplantıya katılmış ve yönetim kurulumuzun önceden talepte bulunduğu konularda başarı sağlanmıştır. Bu toplantıyla Kaybolmaya Yüz tutan Meslek kollarında (el dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, Keçecilik, lüle ve oltu taşı işletmeciliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık, ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığınca kabul edilen ) faaliyet gösteren ortaklarımıza faizsiz kredi kullandırılmaya başlanacağı, en büyük sıkıntı yaşadığımız plasman hususunda ise 1.000,000 TL plasman ortaklarımıza kullandırılmak üzere alınmıştır.

    Şuan kooperatifimizin 825 ortağı bulunmakta ve ortaklarımızın 808 tanesi hazirun listesinde bulunmaktadır.

     Sayın ortaklarımız sizlerin bize olan güvenine layık olmak için görev süremiz boyunca kooperatifimizin menfaatlerini her zaman ön planda tuttuk. Sizlerin desteğiyle kooperatifimizi bu seviyelere taşıdık ve yine sizin desteğinizle 27.01.2015 tarihinde yapılacak seçimli olağan kurul toplantısında kooperatifimiz daha iyi yerlere getirmek ve esnafımızın sorunlarını çözebilmek için yeniden yönetime talip bulunmaktayız. Tüm ortaklarımızı genel kurulumuzda davet ederek şimdiden genel kurulumuza göstereceğiniz ilgi ve desteğiniz için Tosyalı esnaf ve sanatkâr ortaklarımıza şükranlarımızı sunarız.

 

Kooperatif Çalışmaları Hakkında Açıklama Yaptı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!