Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Resmi Verileri Açıkladı

featured

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil düzenlediği basın toplantısında belediyenin mali yapısını ve gerçekleşen bütçesini anlattı.

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, seçim sathı mahallinde sarf edilen siyasi söylemlere açıklık getirmek ve iddialara cevap vermek amacıyla Belediye Başkanlığı Makamında  beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola ve MHP İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Başkan Kavaklıgil konuşmasına “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerin ilçemize, ülkemize hayırlı olmasını niyaz ediyorum, seçimlerin sağ salim bir şekilde tamamlanmasını diliyorum” sözleriyle başladı. Başkan Kavaklıgil sözlerine “bu seçimlerin güzel tarafı Ramazan ayı içerisinde gerçekleşecek olması. Bu vesileyle yaklaşan Ramazan ayının bütün İslam Alemine hayır getirmesini sağlık ve sıhhat ibadet dolu bir şekliyle de tamamlamamızı Rabbim bizlere nasip eylesin” dedi.

Başkan Volkan Kavaklıgil konuşmasına şöyle devam etti; “Yaklaşık 5 yıldır biliyorsunuz Tosya Belediye Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Cenabı Allah nasip etti, kıymetli hemşerilerimiz de destek verdiler,  bu şehrin ihtiyaçlarını, sıkıntılarını, problemlerini, sorunlarını çözebilmek adına hizmet etme aşkıyla ekibimizle birlikte arkadaşlarımızla birlikte muhtarlarımızla birlikte belediye meclis üyelerimizle birlikte esnaf odalarımızla birlikte yönetmek için gecemizi gündüzümüze kattık.

Tabi bazı noktalarda üzüntü yaşadığımız ortaya konulan siyasi söylemlerde  gerçeği yansıtmayan birçok söylem ve eylemle karşı karşıya kaldığımız şu günlerde özellikle Tosya Belediye Başkanlığının geçirmiş olduğu 5 sene içerisinde borcuyla ilgili belediyenin borç yüküyle alakalı hiçbiri gerçeği yansıtmayan aslı astarı olmayan çamur at izi kalsın siyasetini kendisine şiar edinmiş insanlar tarafından ortaya atılan bazı dedikoduları dedikodu olduğunu gün yüzüne çıkarmak amacıyla toplanmış bulunuyoruz.

Tosya Belediye Başkanlığının 2019 yılında gerçekleşen bütçesi 31 milyon 568 bin, 2020 yılı Tosya Belediye Başkanlığının gerçekleşen bütçesi 41 milyon 101 bin, 2021 yılı gerçekleşen bütçesi 55 milyon 377 bin, 2022 yılı gerçekleşen bütçesi 101 milyon 690 bin, 2023 yılı gerçekleşen bütçesi 195 milyon 61 bin. Bu 5 yıllık süre zarfı içerisinde gerçekleşen gelir ve gider hesabına göre ortaya çıkan bütçemizin tamamıdır. Topladığımız zaman 430 milyon civarında  yaklaşık 5 yılda bu kadar bütçeyi yönetmişiz.

Tabi bu bütçeyi yönetirken bazı borçlanmalarımız hizmet üretebilmek için öz kaynakları bir anda toplu şekilde kullanamayacağımız için bazı borçlanmaları da gerçekleştiriyoruz.  Bu borçlanmaları da sizinle paylaşmak istiyorum. 08.03.2024 tarihi itibariyle; iller bankası borçları 18 milyon 329 bin, yapılandırılan vergi borçları 4 milyon 87 bin, Halkbankası kredi borçları 3 milyon 167 bin, Vakıfban kredi borçları 6 milyon 226 bin, Belediyenin bütçe emanetleri ve içerisindeki komple borçları 32 milyon 782 bin, faturası kesilmiş ama muhasebeleşmemiş borçlarımız 3 milyon 327 bin. Toplamda Tosya Belediye Başkanlığının bugün 67 milyon 416 bin bugün itibariyle borcu var. Bunun yaklaşık 32 milyona yakını vadeli borç. Tosya Belediye Başkanlığımızın alacağı da var. 25 milyon 700 bin TL. Alacakla borcu düştüğümüz zaman bugünkü borcu 41 milyon 100 bin TL.

Tabi siyaset yaparken biraz daha bilerek, hakim olarak söylemler ağızdan çıktıktan sonra insanları töhmet altında bırakır. Ortaya bir ifade koyarken bunun doğruluğu bunun netliği bunun bilgisiyle ilgili gerçek verileri elde etmeleri lazım ki vatandaşımızı aldatmadan utandırmadan doğru bilgiye ulaştırmaları lazım. Sn İbrahim Demir Beyfendinin bir konuşma videosunu izledim. Maalesef çok üzüldüm. Kendisiyle muhabbetimiz ileri seviyede. Siyasette bu tarz lafları ortaya koymak yada insanları farklı düşünceye sevk edecek bir siyasi anlayış açıkçası beni çok üzdü.

Kendi beyanına göre Belediyenin 2024 yılında 440 milyon bütçesi var. İbrahim Başkan orda şöyle bir ifade kullanmış, Tosya Belediye Başkanlığının 2024 yıl bütçesi 440 milyon yani demiş eski parayla 440 trilyon, doğru söylemiş. Ama arkasından gelen cümle ve kelimeler bizi üzmüştür buradan ilan etmiş olayım. Tosya Belediye Başkanlığının 5 senede 2.2 milyon civarında para geldi demiş. Bu paranın karşılığındaki hizmeti aldınız mı demiş. Sayın başkanın bu noktada bilgi eksikliği olduğu kanaatindeyim. Tosya Belediye Başkanlığına 5 senelik yönetimimiz içerisinde gelen paranın toplamı 400-450 milyon arasındadır. Bütçelerle ilgili belgeyi incelemesinde fayda var. Siyaseti günün hükmüne göre değil, insanların doğru bilgiye ulaşmasıyla ilgili yaparsak daha kaliteli ve daha verimli memleketimize daha kaliteli işleri ortaya çıkartmış oluruz.

Tabi gerçekleşen 195 milyonluk bütçede toplam borcumuz 41 milyon 500 bin. 5 sene öncesine gidelim. Özellikle bu noktada siyaset yapma çabası içerisine giren bazı arkadaşlarımız var. 2018 yılında 32 milyonluk bir bütçe, piyasa borçları 5 milyon 179 bin, iller bankası vadeli borçları 15 milyon 875 bin o borcu hala biz de ödüyoruz bitmedi, özel banka kredileri asfalt çalışması ve diğer işler için kullanılmış 4 milyon, Tosya Belediyesinin alacak bakiyesi de 31.12.2018 tarihine göre 3 milyon 300 bin. Yani 21 milyon civarında Tosya Belediye Başkanlığını aldığımızda borç yükü vardı. 32 milyon bütçeyle 21 milyonluk borç devraldık. Bugün 195 milyonluk bütçeyle 40 milyonluk borç edinmişiz. Aradaki hesabı 2018’den 2024’e kadar olan hesabı vatandaşlarımız iyi yapsın”

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Resmi Verileri Açıkladı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!