Tosya’da İŞKUR çekilişi yapıldı

featured

Tosya’da İŞKUR çekilişi yapıldı

Tosya Belediyesi ve İşkur’un ortaklaşa yürüteceği Toplum Yararına Çalışma  Projesi hayata geçiriliyor.

‘’Toplum Yararına Çalışma Projesi’’ olarak adlandırılan proje Türkiye İş Kurumu tarafından işsizliğe kısa vadeli çözüm  getiriyor.  Tosya Belediyesi  ile işbirliği içinde uygulanacak olan proje  kapsamında çalışacaklar ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi işi yapacak. Başvuru sahiplerinden  kur’a çekilişine katılabilmeleri için İŞKUR’a kayıtlı olmaları, Sigorta veya Bağkur’lu olmamaları, Emekli olmamaları,  Esnaf olmamaları, 18 yaşını doldurmuş olmaları, daha önceden aynı proje kapsamında 3 aydan fazla çalışmamış olmaları çalışanların ise üzerinden 2 yıl geçmesi  gibi şartlar arandı.

İşsizlik maaşı alan katılımcılardan  proje bitiminde işsizlik maaşları kaldığı yerden devam edecek.

Tosya Belediyesi ve İŞKUR’a toplam da 54 iş başvurusu yapıldı. Başvuru sahiplerinden katılım şartlarını taşıyan 29 kişinin müracaatı kabul edildi.  Projede istihdam kapasitesi 25 kişi olduğundan çekilişler Noter huzurunda yapıldı.

Kur’a ile çalışmaya hak kazananlar 22.08.2011 Pazartesi günü işbaşı yapacak. 3 aylık çalışma süresince ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi işi yapılacağından 15 bin adet ağaç dikilecek.  Katılımcılara asgari ücret maaş ve sigorta primleri ödenecek.

 

Tosya’da İŞKUR çekilişi yapıldı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!