Tosya Seçime Hazır

featured

Tosya Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Seçim Müdürlüğü işbirliğinde sandık kurulu eğitimi kursu verildi.

07 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde sandık kurulunda görev yapmak isteyenleri için Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla Türkiye genelinde bulunan tüm halk eğitim merkezlerinde “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” konulu sertifika programı başlatıldı.   

Yüksek Seçim Kurulu 11/02/2015 tarih ve 164 sayılı karar ile kurumun taşra teşkilatında görev yapan seçim müdürlerine yönelik olarak 23 Şubat-04 Mart 2015 tarihleri arasında “Hizmet İçi Eğitim” verilerek “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” eğitim programı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından 07 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde görev alacak sandık kurulu başkan ve üyelerine yönelik “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” kursu Tosya Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Seçim Müdürlüğü işbirliğinde Tosya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda açıldı. 

Tosya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda verilen kursa toplam 350 kişi katılarak sertifika almaya hak kazandı. 3 grupta gerçekleştirilen sandık kurulu eğitimi kursu İlçe Seçim Müdürü Mehmet Güdek ve Eğitimci Kemal Işık tarafından verildi. Eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alan kursiyerler 07 Haziran 2015 milletvekili genel seçimlerinde sandık kurulu başkan ve üye olarak görev alabilecek.

Kursların tamamlanmasının ardından açıklama yapan Tosya Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Halit Ekin; “ sandık kurulunda görev alacak olanlar için Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Seçim Müdürlüğü işbirliğinde sandık kurulu eğitim kursu açtık. Sertifikalarını alan kursiyerlerimiz sandık kurullarında başkan ve üye olarak görev yapabilecekler.  Toplam 350 kişiye eğitim verdik. Tosya 07 Haziran 2015 milletvekili genel seçimlerine hazır” dedi.

 

Tosya Seçime Hazır

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!