Tosya’da Nevruz Kutlamaları Şölen Havasında Geçti

featured

Tosya’da Nevruz Kutlamaları Şölen Havasında Geçti

Milli kültürü oluşturan öğelerin arasında yer alan Nevruz kutlamalarının ilçe bazındaki programının icrası dün saat 13.00’te yapılması planlanmışken hava muhalefetleri nedeni ile saat 11:00’e alındı ve önceden planlandığı gibi Üçoluklar mesire yerinde kutlandı.

İlçemiz Üç oluklar mevkiinde tertip edilen programın koordinasyonunu Tosya Endüstri Meslek Lisesi üstlendiği gibi, başarıyla da gerçekleştirdi.

Kutlamaya İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, İlçe Garnizon Komutanı Himmet Polat, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı ve çok sayıda öğretmen katılırken kutlama Tosya Ortaöğretim Kurumlarının son sınıf öğrencileri katıldı. Tosya Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan yaklaşık 600 öğrencinin katıldığı kutlamalar İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı Himmet Polat ve Belediye Başkanı Kazım Şahin in nevruz ateşini yakması ile başladı.  Tosya Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Abdurrahman Aysever, Nevruz kutlaması açış konuşmasını yaptıktan sonra öğrenciler arasında yarışmalar düzenlendi.

Okullar arası çuval yarışı, halat çekme yarışı ve yumurta yarışı yapıldı. Grup Aroma’nın sunduğu canlı müzik eşliğinde öğrenciler kendi aralarında eğlenerek unutulmaz anlar yaşandı. Organize edilen yemek ikramının ardından nevruz programı son bulurken, İlçemiz İlköğretim Kurumları ile Orta Öğretim Kurumlarının 12. Sınıf dışında kalan alt sınıf öğrencileri kendi okulları bünyesinde düzenledikleri Nevruz kutlamalarını gerçekleştirirken adeta bütün okulların bahçeleri birer müzik şölenine sahne oldu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tosya’da Nevruz Kutlamaları Şölen Havasında Geçti

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!