Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı

featured

15-22 Nisan Turizm Haftası kutlama etkinlikleri başladı.

Tosya Mithat Boyner Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programı resim sergisiyle başladı.  Belediye Düğün Salonu Çay tarafında Saat 9:00 da açılışı yapılan resim sergisine Kaymakam Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, Emniyet Amiri Göksel Aydın, İlçe Müftü Vekili Muhsin Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mesut Şeker ve Cemalettin İpek, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Zalim, Halk Eğitim Müdürü Necip Kapancı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  Halk Eğitim Müdürü Necip Kapancı tarafından yapılan duanın ardından açılış kurdelesi Kaymakam Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Demirbaş tarafından kesildi. Serginin gezilmesinin ardından katılıcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.  İki gün boyunca açık kalacak olan sergi bu akşam saat 17:00 de sona erecek. Katılımcılar sergiden sonra Belediye Düğün Salonu Pınar tarafında hazırlanan kutlama programına geçtiler. Buradaki kutlama programı saat 9:30 da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşması Tosya Mithat Boyner Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sıtkı Murat Demirci tarafından yapıldı. Demirci konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başladı. Turizm; insanların gezmek, görmek,dinlenmek,eğlenmek, öğrenmek gibi amaçlar doğrultusunda yaşadıkları yerler dışına seyahat etmeleridir diyen Sıtkı Murat Demirci, ulusallık bakımından gidilen yerlerin durumuna göre iç turizm,dış turizm olarak sınıflandırılan turizm, seyahatlerin amaçlarına göre kış turizmi, yaz turizmi, spor turizmi,sağlık turizmi, din turizmi gibi de ayrılabildiğini söyledi.  Demirci konuşmasının devamında; “ülkemiz, zengin kültürel mirasa sahiptir. Ayrıca,iklimi ve doğal güzellikleri ile de önemli bir turizm bölgesidir. Turizm işletmelerinde verilen çağdaş düzeydeki hizmete, Türk insanının konukseverliği ayrı bir boyut kazandırmaktadır” dedi. Programda konuşan Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,bilgi ve iletişim çağını yaşandığı, kültürlerarası etkileşimin arttığı ve kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı günümüzde turizmi, farklı kültürlerin, farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı olarak görülebildiğini söyledi. Kaymakam Türköz konuşmasına şöyle devam etti;”Türkiye’nin tarihi ve kültürel birikimi, dört mevsimin yaşandığı, coğrafi yapısı, farklı doğal güzellikleri, sıcak misafirperver insanlarıyla, büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğu bir gerçektir.

Ülkemiz 2011 yılında en hızlı büyüyen ülkeler arasında olmuştur. Şüphesiz bu büyüme oranlarında, turizm sektörünün katkısı yadsınamaz. TUİK verilerine göre 2011 yılında 31 milyon 500 bin turist sayısı ile elde ettiği turizm geliri 23 milyar dolar olmuştur.

Turizm ülke ekonomilerine katkı sağladığı gibi farklı kültürlerin birbirleriyle kaynaşmasına da zemin hazırlar” dedi.

Türkiyem ve memleketim adlı sunu gösterileriyle devam eden programda Meltem Boduroğlu ve Merve Aktaş tarafından şiir okundu. Fevzipaşa İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin sergilediği halk oyunlarına izleyiciler tempo tuttu.  

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz tarafından fotoğraf sanatçısı Mustafa Demirbaş’a teşekkür plaketinin verilmesinin ardından çeşitli dallarda dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Tosya’nın Turistik Değerleri adlı fotoğraf yarışmasında dereceye giren Kaan Onursal, Ersen Peri, Mustafa Özipek’e ödülleri Kaymakam Mehmet Türköz tarafından verildi.

Tosya’da Turizmin Geleceği adlı makale yarışmasında Liselerden dereceye giren Tuğçe Sakınmaz ve İbrahim Çeltik’e ödüllerini Belediye Başkanı Kazım Şahin verirken, ilköğretimden dereceye giren Elanur Uzkasap, Betül Cengiz, Betül Kurtçuoğlu ve Burhan Topuz’a ödüllerini İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz verdi.

Hatıra fotoğraflarının çektirilmesiyle program sona erdi.

Kutlama etkinlikleri 21 Nisan 2012 Cumartesi günü yapılacak olan doğa yürüyüşü ile sona erecek.

Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!