İŞİNİ KUR 27 BİN DESTEK AL

featured

İŞİNİ KUR 27 BİN DESTEK AL

 

KOSGEB Tosya Belediyesi işbirliği ile yapılan yeni girişimci desteği semineri, Belediye Düğün Salonunda yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen seminere Belediye kanadından Başkan Yardımcısı Mustafa Mola katıldı. Açılış konuşmasını yapan Mustafa Mola, yeni iş kurmak isteyenleri şanslı olarak nitelendirerek Belediyenin iş kurmak isteyenlere destek olabilmek için kurs düzenleme kararı aldığını belirtti. Belediye-KOSGEB işbirliği neticesinde  kursiyerlere katılımcı belgesi verilerek desteklemeden yararlanılabileceğini anlattı.

 

KOSGEB KURSA GİDENLERE DESTEK TAAHHÜDÜ VERMİYOR

 

KOSGEB uzmanları tarafından destekleme şartları anlatıldı. KOSGEB’e göre 60 saatlik kursu tamamlayan kursiyerlerden daha önceden aynı işi veya farklı iş yapmış olması aranmaksızın halen vergi mükellefi olmayanlar destekten yararlanabilecek. Aynı zamanda kursun bitiminde katılım belgesinin verildiği son gün başvurusu baz alınmak üzere destekten yararlanılabilecek, daha sonra yapılan iş kurma çalışmaları desteklenmeyecek.

 

Kursa katılıp belge alanlara KOSGEB hiçbir şekilde destek taahhüdü vermiyor. İş planı dahilinde gerçekleştirilecek destek, ilk etapta işletme kurulumu için (vergi kaydı ve oda kayıtları) 5.000,00 TL., daha sonra makine ve teçhizat alımı, personel gideri ve elektrik kira giderlerini yıl içersinde ödeyerek toplamda 27.000,00 TL. olmak üzere hibe olarak desteklemektedir. Sıfır yada 3 yaş makine alımları ve diğer giderler faturaların ibrazında işletmeye geri ödenmek üzere desteklenecek.

 

İŞLETMENİN DEVAMINDA 70.000,00 TL FAİZSİZ KREDİ

 

Yeni girişimci desteği ile kurulan işletmelere işletme faaliyetinin devam etmesi durumunda yıl sonunda kullandırılmak üzere 70.000,00 TL. 2 yıl ödemesiz dönem, 2 yılda ödenmek üzere toplam 4 yıl vadeli faizsiz kredi veriyor. İşletmenin gerekli teminatı verememesi durumunda Kredi Garanti Fonu  devreye girecek ve KGF teminatıyla kredi kullanılabilecek.

Kredi Garanti Fonu ile Kastamonu’da  Finansbank ve Halkbankası’nın anlaşması bulunmaktadır.

 

KOSGEB UZMANLARI NET KONUŞTU

 

KOSGEB’in amacı yeni girişimcileri desteklemek. Devlet işletme kurulmasını teşvik etmek için hibe desteği veriyor. Yeni girişimcilerle irtibatlı olunacak sorularına birebir cevap verilecek. Kararlı ve o işi yapmaya kapasitesi yeterli görülen girişimciler desteklenecek şeklinde kurulan işletmelerin ön planda tutulduğuna açıklık getirdi.     

 

İŞİNİ KUR 27 BİN DESTEK AL

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!