Öğrencilerden Çevre Önerisi

featured

Namık Kemal Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencileri Başkan Şahin’le çevre kirliliği, hayvan kontrolleri ve insan konuları üzerine röportaj yaptı.

 

Namık Kemal Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencilerinden Mustafa Ünsal, Yiğit Alperen Genç ve Görkem Erten Belediye Başkanı Kazım Şahin’le röportaj yapmak için makamında ziyaret ederek başkan Şahin’le görüştü, Şahin öğretmenlikten emekli olduğu için öğrencileri samimi ve içtenlikle karşıladı.

 

Öğrencilerin “çevre temizliğinde ne tür bir tedbirler alınıyor?” sorusuna Başkan Şahin “gerek hava kirliliği ve gerekse çevre kirliliğini önlemek için geçtiğimiz yıllara göre artık Tosya’nın havası doğal gaz kullanımı ile beraber çok çok daha temiz hale geldi. Çevre kirliliği ile mücadelemizde ise temizlik personellerimizle beraber cadde ve sokaklarda daha fazla çöp konteynırı yerleştirilip ve daha sık kontroller yaparak önlemler alıyoruz” dedi.

Öğrencilerin sokak hayvanları ile ilgili yapılanlar? sorusuna ise başkan Şahin “sokak hayvanları için insanlara ve çevreye zarar vermemeleri ve hastalık taşımamaları için rutin kontrol aşılama ve kısırlaştırma çalışmaları yapıyoruz, hayvan sahibi olan vatandaşlarımızı da veterinere sağlık kontrollerini yaptırmalarını söylüyoruz. Yoğun geçen kış şartlarında ise doğa da bazı noktalara da yem bırakıyoruz” dedi.

Çevre temizliği ve hayvan sahiplenme konusunda öğrencilere çeşitli örnekler veren Başkan Şahin, “biz gücümüzün yettiği dilimizin döndüğü kadar çaba sarf ediyoruz, siz gençlerin ve gelecek nesillerin bu konularda daha duyarlı ve daha şanslı olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

Öğrencilerden Başkan Şahin’ e Temiz Çevre Önerisi

 

Namık Kemal Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencileri Başkan Şahin’den çöp konteynırlarında sesli yada konteynırların üzerinde “ÇÖPÜ YERE ATMA BANA AT”, “TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN ÇÖP KONTEYNIRLARINI KULLANALIM”, “SAĞLIĞINIZ İÇİN TEMİZLİĞİ SEÇİN” gibi yazılı sosyal mesajların yer almasını önerdi.

 

 

Öğrencilerden Çevre Önerisi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!