İncelemelerde Bulundu

featured

İl Sağlık Müdürü  Yılmaz, Tosya Devlet Hastanesi’nde İncelemelerde Bulundu 

)  Kastamonu Sağlık Müdürü  Dr. Mustafa Yılmaz, Tosya’da inşası devam eden devlet hastanesi ile prefabrik hastanede  incelemelerde bulundu.

Kastamonu Sağlık Müdürü  Dr. Mustafa Yılmaz,AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç,Tosya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş,Tosya Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Uzbilgin ve beraberindeki heyetle ile  birlikte,  toplam maliyeti 25 milyon lira olan ve proje itibariyle Türkiye’de örneği olmadığı belirtilen Tosya Devlet Hastanesi inşaatında  ve hastane inşaatı süresince sağlık hizmetlerinin verildiği prefabrik hastane binasında incelemelerde bulundu. Tosya Devlet Hastanesi’nin inşaat çalışmaları esnasında,  ilçede sağlık hizmetlerinin kesintisiz prefabrik hastanede devam ettiğini  ifade eden  İl Sağlık Müdürü  Dr. Mustafa Yılmaz, İnşaatı devam eden özel uygulama projeli  hastanenin en kısa sürede tamamlanacağını ve yapılan hastanenin modern  bir yapıya sahip olacağını belirterek, tam donanımlı ameliyathanesi, yoğun bakım üniteleri, acil servis ve görüntüleme  merkezleri,  tek ve İki kişilik nitelikli odaları ile birlikte  hizmete açılacak hastanenin 2013 bahar aylarında Tosya halkına hizmet vereceğini sözlerine ekledi. Yılmaz ve beraberindeki heyet daha sonra,hastanede yatan hastalar ile sohbet ederek istek ver sorunlarını dinledikten sonra,Tosya Devlet Hastanesi’nde,uzun bir aradan sonra yeniden hizmete giren Endoskopi ve  Kolonoskopi ünitelerini, Diş tedavi ve Protez Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Ziyarette ile ilgili yaptığı açıklamada, İnsanların huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşam sürmeleri için sağlıkları önemlidir. Sağlık, insanın en önemli sorunudur. Yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek için sağlıklı olmak gerekir diye konuşan AK Parti Tosya İlçe Başkanı Küçükmorkoç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

”Sağlığı bozuk olan, hasta olan kişi görevlerini tam olarak yapamaz. Bunun sonucu olarak da, kendine, ailesine, çevresine, topluma yararlı olamaz. Bu manada, İnsanların sağlıklı kalabilmesi, hastalandıklarında  ise sağlık hizmetlerini  en modern ve teknoloji olarak çağı yakalamış sağlık kuruluşlarında  almaları en doğal haklarıdır. İşte burada yeni yapılacak Tosya Devlet Hastanesi’nin önemi ortaya çıkıyor. Yeni  Tosya Devlet Hastanesi,  ihtiyaç halinde 200 yatak kapasiteye ulaşabilecek. 17 bin metre kare kullanım alanı ve 3 bin metre kare oturma alanı olarak planlanan hastane, 6 katlı olarak inşa edilecek.”

Sağlık Bakanı Sayın Prof.Dr.Recep Akdağ’ın hastane projesi ile bizzat ilgilenerek örnek bir proje olmasını sağladığını belirten Küçükmorkoç,”Gelişen ve günden güne büyüyen Tosya’mıza yakışan bir şekilde yapılacak olan hastanemiz,  inşallah en kısa sürede bitirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Bu  eşsiz hizmetin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta  Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Prof.Dr. Recep Akdağ’a, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’a, AK Parti Kastamonu Milletvekillerimiz Hakkı Köylü ve Mustafa Gökhan Gülşen’e, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz’e AK Parti Kastamonu İl Bakanı Av. Metin Çelik’e,  Kastamonu İl Sağlık Müdürü  Dr. Mustafa Yılmaz’a,sağlık bakanlığı yetkililerine,Tosya Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Karakuş’a,Tosya Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Uzbilgin’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”diye konuştu.

(MU-

 

İncelemelerde Bulundu

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!