Tosya’nın yatırımları adım adım gezildi

featured

Kastamonu ve Tosya’da yayın yapan gazetelerin muhabirleri ilçemizde yapılan yatırımları adım adım gezdi. 

Belediye Başkanı Kazım Şahin’in davetlisi olarak ilçemize gelen gazetelerin muhabirleri belediye ve devlet yatırımlarını gezerek Başkan Şahin ve ilgili kurumların yöneticilerinden bilgi aldı. 

Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Fazıl Ateş ve Niyazi Çil, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, gazete ve ajans muhabirlerinin katıldığı gezi Belediyenin Sıcak Asfalt ve Parke Üretim Tesislerinden başladı. 

Başkan Kazım Şahin Parke Üretim Tesislerinin ve Asfalt Plentinin çalışmalarını anlattı.  Gazeteciler daha sonra Devlet Hastanesine geçti. 

Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş hastanede verilen hizmetleri anlattı. Başhekim Dr. Karakuş daha sonra hastanenin bölümlerini gezdirdi. 

Gazeteciler geziye Huzurevi ile devam etti. Huzurevini gezen gazeteciler kurum müdiresi Rafiye Uzbilgin’den bilgi aldı ve Huzurevini gezdi. 

Huzurevinden Atık Su Arıtma Tesislerine geçen gazetecilere Belediye Başkanı Kazım Şahin tesisi ve çalışma sistemini anlattı. 

Gazetecilerin bir sonraki durağı ise OSB oldu. Organize Sanayi Bölgesini gezen gazeteciler Sedef Kapı üretim tesislerini gezerek firma yönetim kurulu başkanı Nurettin Koçkan’dan bilgi aldı. Dünyanın çeşitli ülkelerine ihracat yaptıklarını belirten Koçkan OSB’nin ilçenin ahşap sanayisine katkılarını anlattı.  

Kültür Sitesi ve Tosya Meslek Yüksekokulu ile devam eden gezi Üçolukları Mesire Yeri’nde sona erdi.  

Gazetecilere yemek ikramında bulunan Başkan Şahin yemeğin ardından basın toplantısı düzenledi.  İlçemizde yatırımların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Kazım Şahin yapılan çalışmaları ayrıntılarıyla anlattı. 

Başkan Şahin düzenlediği basın toplantısında; “bazı yatırımları yerinde gördünüz, zamanımız kısıtlı olduğu için tamamına gitme şansımız olmadı. Gidemediğimiz yatırımlar ve devam eden çalışmalar hakkında bilgileri sizinle paylaşacağım.  

TOSYA SGM

TOSYA ahşap sanayi sitesinde bulunan eski emniyet lojmanlarının olduğu alan TOSYA SGM olarak planlanmış olup tamamı kamu yatırımı olarak tamamlanarak Tosya’mızın hizmetine girmiştir.

2. ETAP TOKİ

Beşevler bölgesinde planlanan 2. Etap TOKİ uygulaması için belediye ve hazine arazilerinin devri tamamlanmış olup yine aynı bölgede bulunan Şeker Fabrikası’na ait depo ve arsanın da TOKİ’ye devri noktasında mutabakat sağlanarak yeni hükümet kurulur kurulmaz imzalar atılarak hızla inşaatlarına başlanacaktır.

EĞİTİM KURUMLARI

Tosya İlkokulu: Dilküşah Mahallesinde tamamı devlet tarafından yapılan okulumuz halen eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Bahçelievler İmam Hatip Orta Okulu : Yine Bahçelievler Mahallemizde yapılan Bahçelievler İmam Hatim Ortaokulu 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında hizmete girmiştir.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu: Mevcut Mehmet Akif Ersoy okulumuzun bahçesine o bölgedeki ihtiyacımızı karşılayacak büyüklükte okulun ihalesi yapılmış olup bugünlerde inşaatına başlanacaktır.

SPOR TESİSLERİ

Bu dönemde gerek şehir stadyumunun gerekse kapalı spor salonunun tadilat ve restorasyonları tamamlanmış olup yeniden sentetik bir stadyum ve Bahçelievler’de bir spor kompleksi yapılarak gençlerimizin hizmetine sunulmuştur.

SULAMA VE İÇMESUYU GÖLETLERİ

Onlarca yıldır Tosya’mızın kanayan yarası olan Kösen Çayırı sulama göleti yükseltilmesi, Rusubat engelleme duvarı, tahliye kanalları, savakları yenilenerek daha uzun yıllar Tosya’mızın sulama suyu ve ihtiyaç halinde içme suyu da olarak kullanabileceğimiz bir kaynağa kavuşmuş durumdayız. İnşaatı tamamlanmış olup hizmete alınmıştır.

DOĞALGAZ

Şu anda Tosya’mızın yüzde 90’ına doğalgaz dağıtımı gerçekleştirilmiş olup binlerce aile ve tesis doğalgaz kullanmaktadır. 2016 içinde planlamamız doğalgazın Tosya’mızın mücavir alanının tamamına dağıtımının gerçekleştirilerek tüm hemşerilerimizin bu çağdaş enerji ile buluşmasını sağlamaktır.

ELEKTRİK

Şu anda Tosya’mızda elektrik dağıtım şebekesinin yer altına alınması işi devam etmektedir ayrıca artık ömrünü tamamlamış olan trafo merkezinin OSB’nin yanına taşınması noktasında proje ve planlama tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde bu proje ile ilgili yeni çalışmalara girilecektir.

                Ayrıca ONUR PARK’tan OSB girişine kadar D-100 karayolunun orta refüj aydınlatması projesi yapılmış olup Eceoğlu kavşağından Dört Yol kavşağına kadar olan kısmın ihalesi yapılmış olup protokol çalışmaları devam etmektedir.

TOSYA YENİ SEBZE VE MEYVE PAZARI

Bilindiği gibi Tosya’mızın ortasında ihtiyaca cevap vermeyen sebze ve meyve pazarı yeni alanında projelendirilerek hizmete alınmıştır.

100.Yıl Caddesi üzerinde bulunan elbise, zücaciye v.s. pazarı da eski sebze ve meyve pazarının bir bölümüne alınarak hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur.

SU

Tosya’mızın uzun yıllar içme suyu ihtiyacının kuyulardan sağladığı düşünülürse gerek su kalitesinin düşüklüğü gerekse harcanan yüksek miktarlardaki enerji maliyeti belediyemize çok büyük yük getirmekte idi. Yapılan çalışmalarla bu yükün tamamı kaldırılmış olup kendi enerjisi ile gelen su kullanılmaktadır. Ayrıca kalitesi çok yüksek olup sadece kireç oranı normalin üstünde olduğundan bununla ilgili kireç oranını düşürecek ve arıtılmasını sağlayacak proje hazırlanmış olup önümüzdeki süreçte uygulamaya konulacaktır dedi.

Basın toplantının ardından katılımlarından dolayı gazetecilere teşekkür eden Başkan Şahin Üçolukları Mesire Yeri’nden gazetecileri uğurladı. 

Basın toplantına anlatılan yatırımlara gazetemizin yarınki sayısın da da yer vermeye devam edeceğiz. 

Tosya’nın yatırımları adım adım gezildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!