Tosya’da Tarımsal Üretime Yönelik Düşük Faizli Yatırım ve Kredi bilgilendirilme toplantısı

featured

Tosya’da Tarımsal Üretime Yönelik Düşük Faizli Yatırım ve Kredi bilgilendirilme toplantısı

 

Tarımsal Üretime Yönelik Düşük Faizli Yatırım ve Kredileri konulu toplantının amacı %0 faizli hayvancılık kredileri ve şap hastalığı hakkında yetiştiricileri ve katılımcıları bilgilendirme ve üreticilerin sorunlarını gidermek. Bu konularla ilgili Tarım İl Müdürlüğü, Tarım İlçe Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığından ve Ziraat Bankasından katılan yetkililer yetiştiricileri ve katılımcıları bilgilendirdi ve sorunları dinlendi.

 

 

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımda Üretime Dair Düşük Faizli Yatırın ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin 2010/6 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile, gerek özel ve/veya tüzel kişi üreticilere, Banka ve TKK tarafından 01/01/2010–31/12/2010 tarihleri arasında, tarımsal kredi cari faiz oranlarından, kredi konuları itibariyle belirtilen oranlarda indirim yapılmak suretiyle tarımsal kredi kullanılmaktadır.

 

 

Tarımsal işletmelerde; güneş, rüzgâr, jeotermal enerji gibi yenilebilir enerji kaynaklarından elde edilen ‘‘Yeşil Enerji’’yi kullanan üreticilere kredi konuları itibarıyla uygulanan indirim oranlarının 10 puan fazlası uygulanacağı ifade edilmiştir.

 

 

Bu Karar kapsamında açılacak kredilerin vadeleri işletme kredilerinde 24 ayı, yatırım kredilerinde 7 yılı geçememek üzere Banka ve TKK tarafından kendi uygulamalarına esas alınarak belirleneceği de katılımcılara anlatıldı.

 

 

 

Tasfiye olunacak alacaklar hesabında borcu bulunan veya bu hesaplarda kayıtlı olan borçları ertelenmiş veya taksitlendirilmiş veya yeniden yapılandırılmış olup, geri ödeme süreci devan eden üreticilere Banka ve/veya TKK tarafından bu karar kapsamında hiçbir şekilde kredi açılamayacağı bildirilirken, katılımcıların çeşitli konulardaki soru ve sorunları da tartışılmış, öngörülen çözüm yolları anlatılmıştır.

 

Tosya’da Tarımsal Üretime Yönelik Düşük Faizli Yatırım ve Kredi bilgilendirilme toplantısı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!