Tosya Pirincine Şekerbank’tan Özel Kredi

featured

Tosya’yla özdeşleşen pirincimiz tarihinde ilk desteğini aldı.  

Dünya üzerinde tek noktada yetişen ve lezzeti herkesçe bilinen Tosya Pirinci’ni desteklemek için Şekerbank özel kredi veriyor.

Şekerbank Tosya Şubesi’nde Yetkili Yardımcısı olarak görev yapan Bünyamin Karacan tarafından Tosya Pirinci için özel proje hazırladı.

Hazırlanan proje Şube Müdürü Yücel Arık tarafından da onaylanmasının ardından Genel Müdürlüğe gönderildi.  Projeyi uygun bulan Şekerbank Genel Müdürlüğü Tosya Pirinci’ni desteklemek amacıyla özel kredi çıkardı.  İlçemizde pirinç eken çiftçilere Şekerbank tarafından özel kredi veriliyor.

31 Ağustos 2015 tarihinde sona erecek olan kampanyadan yararlanmak isteyen pirinç üreticileri 1 yıl yada 2 yıl vadeli yıllık %15 faizli kredi alabilecek. Üst limiti 100bin TL olan özel Tosya Pirinci Kredisine müracaat edecek olan çiftçilerin ÇKS’lerinde (Çiftçi Kayıt Sistemi) pirinç ekiyor olması şartı aranıyor.

Tarihinde ilk defa kredi ile desteklenen Tosya Pirinci şimdi al hasatta öde sistemiyle çiftçilere rahat nefes aldıracak. Çeltik ekiminden önce kullandırılacak olan kredide çiftçi üretimde tohum ve genel giderlerini karşıladıktan sonra ektiği ürünün hasadını yapacak, satacak ve para kazanmasının ardından dilerse 1 yıl vadede dilerse 2 yıl vadede kredisini ödeyecek.  

 

Tosya Pirincine Şekerbank’tan Özel Kredi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!