Trafik Haftası Programı İlgiyle İzlendi

featured

7-13 Mayıs Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Dün saat 11:00 İlçe Müftülük konferans salonunda düzenlenen programa Tosya Kaymakamlığına vekalet eden Hanönü Kaymakamı Taner Bolat, Garnizon Komutanı  J. Ütgm.  Himmet Polat, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, Emniyet Amiri Göksel Aydın, Bölge Trafik İstasyon Amiri Hasan Gülkafa, İlçe Müftü Vekili Muhsin Özdemir, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Zalim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri  Mesut Şeker ve Camalettin İpek, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sakarya İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan Karayolu Trafik Güvenliği haftası kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşması İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Tim Komutanı J. Kd. Çvş. Halim Turan tarafından yapıldı.

Turan konuşmasında;”hızla artan taşıt sayısıyla birlikte, trafik sorunu da artmıştır. Her gün gazetelerde okuduğumuz, radyoda dinlediğimiz, televizyonda izlediğimiz trafik kazaları; dikkatsizlikten, kendine fazla güvenmekten ve trafik kurallarına uymamaktan meydana gelir. İnsan yaşamı bakımından trafik,çağımızın en önemli sorunudur. Büyük kentlerde günün her anında taşıtlarla karşılaşırız. Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazalarıyla hayatını kaybetmektedir. Trafik kazalarında yaralanan yada ölenlerin çoğu 5-14 yaş arası çocuklardır. 2011 yılında ülkemizde 277.744 trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazalarda 2557 kişi hayatını kaybetmiş, 192.848 kişi yaralanmıştır” dedi.

Turan;”sürücülerin hız limitleri başta olmak üzere, trafik kurallarına uygun araç kullanmaları ile kaza ve ölü sayısı arasında doğrudan bir ilişkinin olduğunu kanıtlamaktadır. Ancak, karayolu trafik güvenliğinde “bireysel sorumluluğun” önemini daha fazla ortaya çıkarmaktadır. Bu sonuçlara göre trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolun, trafik kurallarına uymak olduğu görülmektedir sözleriyle konuşmasına son verdi.

Programda konuşma yapan Emniyet Amiri Göksel Aydın ise konuşmasında;”ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de karayolu trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik eğitim faaliyetleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların katkılarıyla örgün ve yaygın eğitim yöntemleriyle sürdürülmektedir.

Özellikle okul çağındaki çocukların eğitimi ileriki yaşlarda alışkanlık edinmelerini, bireyde trafik olgusunun doğup gelişmesini, bilinçli bireylerin çoğalmasını, trafik kurallarına uyma alışkanlığı edinmelerini sağlayacak ve bu sayede kurallara uyan uymayanları uyaran bilinçli nesiller oluşacaktır.

Planlama ne kadar mükemmel olursa olsun alt yapı ne kadar gelişmiş bulunursa bulunsun, düzenleme ne kadar  intizamlı olursa olsun, direksiyon başındaki sürücü, araçlara binip inen yolcu kaldırımlarda  yürüyen yaya, tek kelime ile insan, gerektiği gibi yönlendirilemediği, eğitilemediği, yasal kalıplar ve ahlak kuralları içine alınamadığı takdirde, trafikte düzen ve istikrar sağlamak, trafik kazalarında azalma kaydetmek oldukça güçtür” dedi.

Geçtiğimiz hafta Sakarya İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından trafik işaretlerinin tanıtılması ile ilgili çalışma gösterime sunuldu.  Anasınıfı öğrencilerinin söylediği şarkılar izleyicilerden büyük beğeni topladı.  Ayrıca öğrencilerin hazırlamış olduğu mini tiyatro izleyenleri güldürdü. Meydana gelmiş bir trafik kazası sonrasını canlandıran öğrenciler kazaların büyük çoğunlunun aşırı hız, dikkatsizlik, trafik kurallarına uymama gibi sorunlardan kaynaklandığına vurgu yaptılar.

Program sonunda İlköğretim öğrencileri arasında dereceye girenlerin ödüllerini Kaymakam Taner Bolat verdi. Resim dalında dereceye girenlerin ödüllerini Garnizon Komutanı J. Ütgm. Himmet Polat, slogan dalında dereceye girenlerin ödüllerini Belediye Başkanı Kazım Şahin, Liseler arası kompozisyon dalında dereceye girenlerin ödüllerini İlçe Müftü Vekili Muhsin Özdemir, şiir dalında dereceye girenlerin ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, örnek sürücü seçilenlere plaketlerini İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz verdi.

Program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi. Programdan sonra resim sergisi ve kurumların kullandığı malzemeler  sergisi gezilerek katılımcılar tarafından inceleme yapıldı.

Trafik Haftası Programı İlgiyle İzlendi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!