Ramazan Ayı habercileri

featured

İlçemizde Mübarek  Ramazan Ayı habercileri yerini aldı

Biz müslümanlar için tartışmasız önemli bir yeri olan Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kaldı.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma raflardaki yerini almaya başladı.
11 ayın sultanı olarak tabir edilen Ramazan ayında genellikle oruç açmak için iftar sofralarında tercih edilen hurma, bu yıl da farklı kalite ve çeşitleriyle iftar sofralarını süsleyecek. .

            Muhammed aleyhisselâm, bir Şaban ayının son günü hutbede Eshâb-ı kirâma “aleyhimürrıdvân” buyurdu ki:

“Ey Müslümanlar! Üzerinize öyle büyük bir ay gölge vermek üzeredir ki, bu aydaki bir gece “Kadir Gecesi”, bin aydan daha hayırlıdır. Allahü teâlâ, bu ayda; her gün oruç tutulmasını emretti. Bu ayda, geceleri terâvih namazı kılmak da sünnettir. Bu ayda, Allah için ufak bir iyilik yapmak, başka aylarda, farz yapmak gibidir. Bu ayda, bir farzı yapmak, başka ayda 70 farz yapmak gibidir. Bu ay, sabır ayıdır. Sabredenin gideceği yer Cennettir. Bu ay, iyi geçinme ayıdır. Bu ayda müminlerin rızkı artar. Bir kimse bu ayda bir oruçluya iftar verirse, günahları affolur. Hak teâlâ, onu Cehennem ateşinden azat eder. O oruçlunun sevabı kadar, ona sevap verilir.”.

         Bizlerde açıksöz gazetesi olarak şimdiden Mübarek Ramazan Ayının tüm islam alemine ve ilçemize hayırlar getirmesini, dostluk ve kardeşlik içinde nice Ramazan aylarında birlikte olmayı Cenab-I haktan diliyoruz.

 

Ramazan Ayı habercileri

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!