KYK Tosya Kız Öğrenci Yurdu Hizmete Girdi

featured

2021-2022 Akademik yılda hizmet verecek olan 389 öğrenci kapasiteli KYK Tosya Kız Öğrenci Yurdu 09 Ekim 2021 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlıyor.

Tosya Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kalacak yer sorununa çözüm getiren Kredi Yurtlar Kurumu Tosya’da ilk yurdunu hizmete açtı. Yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte hizmete giren KYK Tosya Kız Yurdu’na tercihler Gençlik ve Spor Bakanlığı kanalıyla e-devlet üzerinden yapıldı.

Yurda ilk başvuru döneminde 282 kız öğrenci KYK Tosya Kız Öğrenci Yurduna yerleştirildi. Ek yerleştirme ve yatay geçiş ile gelecek öğrenciler için de bakanlık yeni başvuru açarak okula yeni yerleşen yada yatay geçiş sistemi ile okul değiştiren öğrencilerin yurtta kalabilmesine imkan sağlıyor.

Yurtta tadilat ve temizliğin sona ermesinin ardından 9 Ekim 2021 tarihinden itibaren hizmet verilmeye başlanılacak. Yurda yerleşen öğrenciler 9 Ekim tarihinde ilçemize gelerek yurtta kalmaya başlayabilecekler.

4 kişilik odalar ile hizmet verecek olan yurtta M1 modeli olup baza sistemi uygulanmaktadır. Yine banyo ve tuvalet oda içinde bulunmaktadır. Tosya Meslek Yüksekokulu’nun tam karşısında konumlanmış olan yurt binası ile okul arasında sadece yol bulunmaktadır.

KYK Tosya Kız Öğrenci Yurdu Hizmete Girdi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!