Tosya Kar esaretine girmedi SYDV Kömür Dağıtımını Başlattı. Yolu kapalı 3 köy kaldı

featured

Tosya Kar esaretine girmedi

SYDV Kömür Dağıtımını Başlattı

Ulaşılamayan 3 köy kaldı

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı Tosya’da da etkili oldu. Tosya’da kar yağışı ile kapanan yollar açmak için başlatılan çalışma hala devam ediyor. Şimdiye kadar bütün köy yolları açılırken Dağçatağı, Mısmılağaç ve Akçadağ köy yolları ulaşıma kapalı. Bu köylerde de çalışmalar devam ediyor. Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz “Kış mücadelesinde halkımızı memnun edecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karayolları ve Özel İdare’den taleplerimiz oldu yol çalışmalarıyla ilgili. 2 greyder ve 3 kamyonla çalışmalar sürüyor”  dedi.

İlçe merkez ve köylerde dağıtılan kömürlerle ilgili de bilgi veren Türköz, “İlçe genelinde toplam 3 bin ton kömür dağıtımı yapılıyor. Bu kömürlerin1800 tonu merkeze dağıtılırken, 1200 tonu da köylere dağıtılıyor.  Toplamda 2400 aileye kömür yardımı yapılıyor. Bunlardan merkezde yaşayan vatandaşlara 1,5 ton kömür verilirken köylerdeki vatandaşlara 1 ton kömür yardımı yapılıyor” şeklinde konuştu.

Türköz ayrıca “Elektriği olmayan köylerde de çalışmaların yapıldığını, dün itibariyle Gövrecik’te elektriğin olmadığını, yol kapalı olduğu için ulaşılamadığını ama çalışmaların devam ettiğini” belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

Tosya Kar esaretine girmedi SYDV Kömür Dağıtımını Başlattı. Yolu kapalı 3 köy kaldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!