Tosya’da Engelliler Günü Kutlandı

featured

Yurt genelinde olduğu gibi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ilçemizde de kutlandı.

Dün saat 10.00’da ilçe müftülük konferans salonunda Tosya Fatih Ortaokulu tarafından düzenlenen kutlama programına Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkan Vekili Ali Mutlu, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Özgün Yapağı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fatih Ortaokulu Müdürü Recep Ergüven yaptı. Ergüven konuşmasında; “Engelli olmak hiç kimsenin tercihi değildir. Toplum olarak tüm insanları olduğu gibi kabullenmek, farklılıklara tahammül edebilmek,  insan olma felsefemizin gereğidir.  Fatih Ortaokulu olarak temel hedefimiz; Eğitim Öğretim verdiğimiz öğrencilerin kendi başlarına hayatlarını idame ettirmeleri ve kendi kendilerine yeter duruma gelmelerini sağlamaktır.

Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve yaşam kalitelerinin artırılması çok önemlidir. Çünkü onlar da bu toplumun bir parçasıdır. Engelli bireyleri üreten ve kendine ve ailesine faydalı hale getirebilmek temel amacımız olmalıdır. Bu amaçtan hareket ederek engelli bireylerin eğitimi bizler için çok önemlidir.  Çünkü eğitim alan bir engelli, yetenekleri doğrultusunda yönlendirilerek kendini gerçekleştirmiş olacaktır. Böylece toplumla bütünleşme yolunda ilerleme sağlamış olacaktır” dedi.

Fatih Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfının ‘Ay Yıldız’ isimli gösteriyi sunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, okul korosu tarafından şarkılar söylendi.

‘Tasarruf’ konulu skecin sahnelenmesinin ardından,  Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri ‘Mardin Kapı ve Erik Dalı’ şarkıları eşliğinde yöresel oyunlar oynadı. Çocukların sahne ve mutluluklarını paylaşan Kaymakam Deniz Pişkin sahneye çıkarak öğrencilerle birlikte yöresel oyun oynayarak eşlik etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama programı hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Tosya’da Engelliler Günü Kutlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!