İlköğretim Haftası Kutlandı

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde İlköğretim Haftası kutlandı.

Yeni eğitim öğretim yılının ilk haftası olarak kutlanan İlköğretim Haftası nedeniyle Tosya ilçesinde kutlanma töreni düzenlendi. Tören saat 10.00’da ilçenin Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci yaptı. Öğrenci, öğretmen ve velilerin birlikte kurallara uyarak pandemi sürecinin içinden çıkılabileceğinin altını çizdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Demirci; “Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftanın coşkusunu ve heyecanını yaşamaktayız. Tüm eğitim camiasına, 2020-2021 eğitim öğretim yılının hayırla ve sağlıkla geçmesini temenni ediyor, başarılar diliyorum.

Yeni bir eğitim öğretim yılı covid -19 salgını karşısında alınan tedbirlere hassasiyetle uymak suretiyle ilçemizde 5727 öğrencimiz ve yaklaşık 650 kişilik maarif ordumuzla başlayacak. Bakanımızın da açıkladığı gibi ders programları doğrultusunda, öğrencilerimizle uzaktan eğitim yoluyla birebir erişim sağlanmaktadır. İnternet erişimi problemi yaşayan yada bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için okullarımızda EBA Destek Noktaları açtık. Bizler eğitim camiası olarak yüz yüze eğitimin ve uzaktan eğitim sürecinin, en verimli şekilde gerçekleşmesi adına öğretmenlerimizle işbirliği içerisinde bu süreci takip ediyoruz.

Sevgili çocuklarımız,

Bizler, siz öğrencilerimizi çok özledik. Sizlerin de okullarınızı çok özlediğinizi ve dönmek için sabırsızlandığınızı biliyoruz. Gerek idarecilerimiz gerekse öğretmenlerimiz ve tüm personelimizle bizler, salgın sürecinin karşımıza çıkardığı tüm zorlukları aşarak okullarımızı açmak için hazırlanıyoruz. Ancak bunu tek başımıza başarmamız mümkün değil. Hep birlikte el ele vererek, kurallara riayet ederek başarıya ulaşacağız.

Kıymetli velilerimiz,

Bakanlığımız, bütün imkanlarıyla eğitimi destekleyip yürütmektedir. Bu bağlamda; güçlü ve şeffaf iletişimi düstur edinen, çözüm odaklı bakış açıyla süreci takip eden İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz de her koşulda köklü geleneğimizin mirasçıları olarak eğitim kalitemizi daha ileri götürmek için var gücüyle çalışmaktadır. Siz değerli velilerimiz ise süreçte her zamankinden daha hassas bir tutumla ve özveriyle en büyük destekçimiz oldunuz.

Okullarımızı açmayı başarabilmemiz ve okullarımızda yeniden bir araya gelebilmemiz için sizlerin sosyal mesafe kurallarına uymanız ve maskelerinizi her zaman takmanız çok önemlidir. Bunu başaracağımıza yürekten inanıyor, okullarımızı güvenle ve birlikte açmak için desteğinizi ve işbirliğinizi bekliyorum.

Değerli meslektaşlarım,

Hepimizin eğitimin, öğretmenin, öğrenmenin farklı yollarını idrak ettiğimiz şu günlerde eğitim camiası olarak gösterdiğiniz fedakarlıklar; okulun bir yaşam sahnesi, öğretmenlerinse bu sahnedeki en önemli aktör olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. Unutmayalım ki bizler anne baba olmanın ötesinde yüksek bir farkındalık ve bilinç gerektiren bir mesleğe sahip toplum mimarlarıyız. Bu nedenle ülkemizin sağlıklı geleceği için göstereceğiniz çabaya şimdiden teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimizin “İlköğretim Haftası’nı” kutluyor; 2020-2021 eğitim öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilerimiz başta olmak üzere tüm milletimize hayırlar getirmesini diliyor; daha sağlıklı bir dünyada, çok özlediğimiz okul bahçelerimizde ve tüm sınıflarımızda buluşmayı diliyorum” diye konuştu.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, şube müdürleri ve okul yöneticileri katıldı.

İlköğretim Haftası kutlama töreni maske, mesafe ve hijyen olmak üzere pandemi kurallarına uyularak yapıldı.

İlköğretim Haftası Kutlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!