Baba Evine Döndü

featured

İNEBOLULU GAZİ OSMAN TOPLU BABA EVİNE DÖNDÜ

İNEBOLU- 08.07.2010 – Hatay’ın İskenderun ilçesinde Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği’ne teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla yapılan ve 6 askerin şehit olduğu saldırıda ağır yaralanan İnebolulu er Osman Toplu tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi’den (GATA) taburcu edildi. Yüzünde, göğsünde, kol ve bacaklarında yaralar, ciğerinde de bir mermi bulunan Osman Toplu taburcu edildikten sonra GATA’ya ait askeri ambulansla İnebolu’nun Deresökü Köyü Göl Mahallesi’ndeki baba evine döndü.

PKK’lı teröristlerin roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla 31 Mayıs tarihinde düzenlediği saldırıda ağır yaralanan Osman Toplu GATA’da 1 ay boyunca tedavi gördü. Ameliyat edildikten sonra önce yoğun bakım ünitesine, ardından servise alınan Osman Toplu bir süre dinlenmesi için evine gönderildi. Askerliğinin 7. ayında PKK terörüne hedef olan Osman Toplu’yu ailesi ve köy halkı yalnız bırakmadı. Oğluyla aynı adı taşıyan baba Osman Toplu, yaralı askerin tedavisine GATA’da devam edileceğini belirtti. Toplu, ‘’Doktorlar biraz dinlenmesi ve moral bulması için oğlumu taburcu etti. Bir süre sonra ciğerindeki kurşunun çıkartılması için yeni bir ameliyat daha yapılacak. Sağ kolundan da bir operasyon geçirecek. Yaraları nedeniyle oğlum şu anda yürümekte ve konuşmakta zorluk çekiyor. İnşallah yeni tedavilerle sağlığına kavuşur’’ dedi.

İnebolu’daki baba evine dönen gazi Osman Toplu’nun ilk ziyaretçisi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun oldu. Müftü Uzun, evinde ziyaret ettiği Osman Toplu’yu geçmiş olsun dileklerini ileterek acil şifa diledi.

Foto Haber: Celal Bekiroğlu

 

Baba Evine Döndü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!