KDAKP Genç Girişimci Eğitimi Başladı

featured

Tarım Orman Bakanlığınca yürütülmekte olan ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından sağlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kastamonu İli 2023 yılı bütçesinde yer alan Çiftçilerin Beceri ve Organizasyonu kapsamındaki Genç Girişimcilerin Eğitimi başladı. 09-13 Ekim 2023 tarihlerinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan eğitime Araç, Merkez ve Tosya ilçelerinden toplam 6 genç çiftçi katılıyor.

Toplantıya İl Müdürümüz Bekir Yücel TANRIKULU, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı GÜLLÜ, KDAKP Bölge Koordinatörü Murat DEMİRBÜK, KDAKP Kastamonu İl Koordinatörü Cihat SİPAHİ, KDAKP Proje eğiticilerimiz Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü KAYNAŞ, Ziraat Mühendisi Feyim AKGÜN, Ziraat Mühendisi Ümit DENİZ ve İ&D Görevlisi Dr. Emre DEMİRCİ ile genç girişimciler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Bekir Yücel TANRIKULU Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. TANRIKULU konuşmasında tarımsal üretime yönelik teknik eğitimlerin yanı sıra iş planı hazırlamak, finansal planlama, işletme yönetimi, pazarlama ve örgütlenme konularında da teorik ve uygulamalı eğitimler ile teknik geziler içerecek olan Genç Girişimci Eğitimlerinin süresinin 5 gün olarak planlandığını ifade ederek eğitimin başarılı olmasını diledi.

Genç Girişimci Eğitimlerinin sonunda eğitim sürecini tamamlayan gençler, KDAKP çerçevesinde 2024 yılında uygulanacak Genç Girişimci Başlangıç Paketi (Gençlik İşletmeleri) Hibe Programından faydalanabileceklerdir.

KDAKP Genç Girişimci Eğitimi Başladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!