Gençlik GÜndeminden Yeni Bir Proje Daha

featured

Tosya Gençlik Gündemi Derneği’nden Yeni Bir Proje Daha

Tosya Gençlik Gündemi, Gündem Oluşturmaya Devam Ediyor…

Tosya Gençlik Gündemi Derneği’nin Almanya’dan Naturfreundejugend Thüringen derneğiyle ortak olarak hazırlamış olduğu “Pick it up! (Yeşil Adımlar) adlı iki taraflı gençlik değişimi projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanmış ve 8.572 Euro hibe almaya hak kazanmıştır.

Tosya Gençlik Gündemi Derneği’nin “Building Bridges- Köprüler Kurmak” projesi kapsamında gerçekleştirdiği Almanya ziyareti sırasında Naturfreundejugend Thüringen derneğiyle yaptığı bir toplantı da çevre konusunda iki taraflı gençlik değişimi projesi hazırlama fikri oluşmuştur. 1 Şubat başvuru döneminde proje başvurusu yapan Tosya Gençlik Gündemi derneğinin projesi kabul edilmiştir, dernek hibe sözleşmesinin imzalanmasıyla birlikte proje faaliyetlerine başlayacaktır.

“Pick it up” projesi kapsamında öncelikle Temmuz ayı içerisinde bir ön hazırlık ziyareti gerçekleştirilecektir. Bu ziyaret için Naturfreundejugend Thüringen derneğinden bir kişi Tosya’ya gelecek ve 2 gün süreyle proje sırasındaki etkinlikler, konaklama, yeme-içme ve proje mekanlarıyla ilgili çalışmalar ve planlamalar yapılacaktır. Eylül ayında gerçekleştirilecek proje kapsamında Almanya ve Türkiye’den 18 katılımcı ve 2 grup lideri Tosya’da proje faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere bir araya gelecektir. Çevre konusuna dikkat çekmek ve çevreyi koruma konusunda insanların duyarlılığını arttırmak amacıyla proje sırasında atölyeler, toplantılar, çevre gezileri, görüşmeler ve sokak gösterileri gibi faaliyetlere yer verilecektir. Proje süresince derneğin internet sitesinde, yerel gazete ve radyolarda, sosyal medyada projeyle ilgili, haberler ve duyurular yer alacak, böylece proje faaliyetlerinden yerel halkın haberdar olması sağlanacaktır.  
Haber: S.Ç

 

Gençlik GÜndeminden Yeni Bir Proje Daha

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!