YOLASIĞMAZOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

featured

YOLASIĞMAZOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesinin 6. olağan Genel Kurulu Güven Tur Salonunda yapıldı.Toplam 302 Delegesi bulunan genel kurula delegelerin katılımının yüksek olduğu görüldü.

Divan Teşekkül ettirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası

Dernek Başkanı Serhat YOLASIĞMAZOĞLU yaptığı açıklamada 5. Dönem içinde üç defa özürlü askerlik programı yapılmış olup, seksen yedi engelli arkadaşımız özürlü askerlik yaparak resmi teskereleri alınmıştır. Bu çalışmada vatan borcu olarak bilinen ve engellerinden dolayı bu hizmeti yapamayan arkadaşlarımıza temsili askerlik yaptırılarak manevi destek sağlanmıştır.

Çankırı ili, Şabanözü Kaymakamlığı ve Şabanözü Özürlüler Rehabilitasyon Merkezinin hazırlamış olduğu Türk Halk Müziği Özürlü Korosunu Kastamonu Valiliği ile birlikte ilimize getirerek Rıfat Ilgaz Kültür Merkezinde konser vermeleri sağlanmıştır. Bu konserde ağır özürlülerin gerek sedye gerekse tekerlekli sandalye üzerinde koroya katılmaları halkın takdirini kazanmış, uzun süre yapılan etkinlik hafızalarda kalmıştır.

Bu dönemde şubemize üye olan ve üye olmayan tekerlekli sandalye ihtiyacı bulunan herkese ilgili belgeleri getirmek kaydıyla çok sayıda tekerlekli sandalye dağıtımı yapılmıştır. Tekerlekli sandalye dağıtımları mülki amirlerin katılımlarıyla yapılan törenlerle teslim edilmiş olup, özellikle üyelerimizin tekerlekli sandalye ihtiyacı kesinlikle karşılıksız bırakılmamıştır. Aynı zamanda on üç adet akülü sandalye temin edilmiş ve ihtiyaçlılara teslim edilmiştir.

Derneğimizin ve şubemizin kuruluş yıl dönümleri kutlanmış olup, eğlenceler tertiplenmiş, üyelerimiz ve mülki idari amirlerin katılımlarıyla 1960 yılında kurulan derneğimizin kuruluşu kutlanılmıştır. 2000 yılında kurulan şubemizin kuruluş yıldönümlerinde de geniş katılımlı mevlid-i şerif programları yapılmış, Bu vesileyle vefat eden üyelerimiz ve derneğimize katkı sağlayanlar anılmış ve bu kişilerin unutulmamaları sağlanmıştır. Ayrıca mevlid-i şerif programları geleneksel hale getirilmiştir.

3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde ve 10-16 Mayıs Sakatlar Haftalarında çeşitli etkinlikler yapılmıştır. Bu etkinliklerde halkın ve üniversite gençliğinin desteği alınarak yürüyüşler ve törenler tertiplenmiş ve geniş katılımlı eğlenceler düzenlenmiştir. Yapılan etkinliklere katılımın fazla olması artık derneğimizin kamuoyu desteği aldığının açıkça kanıtıdır. Bu etkinliklerde Kastamonu’daki engellilerin istekleri ve sosyal yaşamdaki eksiklikler sıkça dile getirilmiş ve sorunlarımız anlatılmıştır.

Derneğimizce Çatalzeytin, Abana, İnebolu, Bartın ve Amasra’ ya geziler düzenlenmiş, köy gezileri yapılarak geleneksel köy oyunları ile eğlenceler yapılmış, üyelerimizin mutlu günleriyle ilgili düğün ziyaretleri yapılmış, yılbaşı eğlencesi düzenlenmiş, piknik organizesi yapılmıştır. Ayrıca üyelerimizin katılımıyla Taşköprü ve Abana Festivallerine gidilmiş. derneğimiz ve iktisadi işletmemiz için stantlar açılmış, festival eğlencelerine katılım sağlanarak buralarda da derneğimizin temsili sağlanmıştır.

Topçuoğlu İş Merkezi içinde küçük bir büroda üyelerimize hizmet vermeye çalışan derneğimiz Esnaf Kefalet Kooperatifi altında bulunan şu anki dernek büromuza taşınmıştır. Yeni büromuzda da çay kazanı edinilerek üyelerimize ücretsiz olarak çay verilmekte, sınırsız internet ve bilgisayar kullanımı sağlanmakta ve ücretsiz kurslar verilmeye devam etmektedir.  Büromuzda üyelerimizin kaynaşması için kahvaltılar düzenlenmiş ve kaynaşma için istişare toplantıları organize edilmiştir. Büromuzda üyelerimize daha fazla yardımcı olabilmek için büro elemanlarımız mesai saatlerinin dışında bile ellerinden geleni yapmaya davam etmektedir.

Hayırsever Fatma Nebahat AKIN ’ın vefatından sonra vasiyeti üzerine oğlu Asım AKIN tarafından derneğimize tekerlekli sandalye asansör tertibatı bulunan 2004 Model Volkswagen marka Caravella Minibüs bağışı alınmış ve derneğimiz demirbaşına kaydı yapılmıştır.

Bu dönemin en önemli kazanımı ise ilimiz Milli Emlak Müdürlüğünden 49 yıllığına temin edilen arsadır. İlimizin Ankara tarafından girişi olan Şehitler Anıtı’nın girişi ve ana yola cepheli 1600 metrekare arsanın çalışmaları devam etmekte olup önümüzdeki dönemde arsa üzerine Engelli Yaşam Evi yapmak için çalışmalar devam edecektir. Ayrıca dernek bürosu için ilimiz Müftülük binası için gerekli girişimler yapılmış ve yetkililerden sözler alınmış olup çalışmanın devamı önümüzdeki dönemde yapılacaktır.

Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi kurulduğu günden bu yana her döneminde azmini ön plana çıkararak temsil ettiği engellileri en güzel şekilde temsil etmeye devam edecektir. Derneğimiz ilimizde bir sivil toplum örgütü bilinci ile ilin gelişimine katkı sağlayan saygın bir dernek olarak çalışmalarına devam edecektir. Derneğimiz bu dönemde yukarıdaki çalışmaları yürütmüş olup bundan sonraki dönemde de siz saygın üyeleri ve derneğimizi destekleyen engelli dostlarıyla gelinen noktadan daha üst noktalara gidebilmesi için ve Kastamonu’da “Engel Yok” diyebilmek için kurmuş olduğumuz aile birliğinin devamı yeterlidir.

Teşekkür Ederiz  dedi.Daha sonra Tahmini Bütçe okundu.Denetleme kurulu raporu, Denetim Kurulu Üyesi Hasan AKDAĞ tarafından okundu.Tüm raporlar oy birliği ile ibra edildi.Seçime geçildi Tek liste ile seçime giren Serhat YOLASIĞMAZOĞLU tüm üyelerin oylarını alarak güven tazeledi, Ayrıca 5. Dönem Yönetim Kurulu Üyelerine birer plaketle ödüllendirildiler.


 
 
 
 
 
 

 

 

YOLASIĞMAZOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!