İş İmkanları Genişledi

featured

Avrupa kadınının tercihi artınca; iş imkanları genişledi

 

TOSYA-Ak Parti iktidarı ile başlayan kalkınmada öncelikli iller kapsamında birçok ilde başlatılan kalkınma hamlesinden Kastamonu ve Çankırı İlleri de nasibini aldı.

Eski bankacı ve TOBB İş Kadınlar Teşkilatı Başkanlarından Aynur Bektaş öncülüğünde, Anadolu kadının üretim yeteneğini artırmak ve geliştirmek amaçlı kurulan Kadın Örgü ve Tekstil ürünleri ile başlatılan yatırımlar her geçen gün hedef genişletiyor.

2010 Yılı başlarında Tosya ve Çerkeş ilçelerinde çalışan işçi sayısının yıl ortalarında 700 kişiye çıkacağını açıklayan Firma sorumlusu ve yönetim kurulu üyesi Ali Sami Uzuner, bu rakamın haziran ayı sonlarında 1200 kişiye çıkacağını açıkladı.

Tosya otogar binası ve sosyal tesislerinde 3500 metrekarelik kapalı alanda çalışan HEY Tekstil’in ürünleri birçok Avrupa ülkesine satılıyor. HEY Tekstil, İslam Ülkeleri ve Amerika’ da rağbet görüyor. İş-Kur işbirliği ile meslek edindirme kurslarına katılan çok sayıda kadın ve genç yetenek meslek edinirken, artan talep üzerine Hey Tekstil çıta yükseltiyor.

Çerkeş ve Tosya İlçelerinde artan talep üzerine her geçen gün yeni yatırımlara imza attıkları belirtiliyor. Firma son zamanlarda çalışma ağırlığını Çerkeş ile Tosya ilçelerindeki üretimlere ağırlık vererek sürdürüyor.

Hey Tekstil AŞ Yönetim Kurulu üyesi Ali Sami Uzuner, çalışmalarını şöyle anlattı. “Biz bir aile şirketiyiz. İşsizliğe çözüm ve üretimde dış pazarlarda ürünlerini satacak bir şirket kurma kararımızdan sonra ablam Aynur Bektaş önderliğinde çalışmalara başladık, ekibimizi iyi seçtik ve çalışacak kadroyu oluşturduk. Anadolu’da önce evlere iş vermeye başladık, yapılan işler ve Anadolu kadınındaki beceri ve başarılar Avrupa kadınından takdir topladı. Biz de bu işin sanayisine yönelik çalışma yaparak Doğu illerimizde yaşayan kadınlarımızın beceri ve başarılarına göre 1500 kişi çalıştıracak Batman Hey Tekstili, ardıdan Çerkeş ve Tosya Hey Tekstil Fabrikasını kurduk. Son olarak ta Nevşehir Hacı Bektaş ilçemizde fabrika kurarak üretimimizi artırdık. 2010 Yılı başlarında hedefimiz 4 bin kişiye iş imkânı sağlamaktı. Bu rakamın %50 artarak 6000 işçiye çıkmasını bekliyoruz. Bize iş imkânı sağlayan başta Avrupa kadınına arz ve taleplerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Tabiî ki bizlerin üretimde başarısını destekleyen Çankırı Valimiz ile Çerkeş’ li yöneticilerimiz, Tosya Belediyesi ve Tosya halkının hakkını ödeyemeyiz. Bize güven bize destek veren İş-Kur Çankırı İl Müdürlüğü ile elaman yetiştirilmesinde her türlü imkân ve desteği veren Tosya Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüklerine minnet borçluyuz. Şimdi ana hedefimiz daha çok üretim ve daha çok ihracat ile daha çok iş imkânı sağlanmasına özen gösteriyoruz” dedi.

 

 (İŞ)

İş İmkanları Genişledi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!