43 Nolu ASM A Sınıfı Olacağı Günü Bekliyor!

featured

Sağlıkta sınıf atlayan Tosya,  Aile Sağlığı Merkezinde de sınıf atladı.

48 Aile Sağlığı Merkezi bulunan Kastamonu il genelinde, içinde iki ilçenin de bulunduğu 6 ASM ‘B’ sınıfına yükseldi.  

Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında, Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) hizmet kalitesini artırmak amacıyla başlatmış olduğu ASM gruplandırması uygulanıyor.

Kastamonu merkez ve ilçelerinde toplam 48 Aile Sağlığı Merkezi bulunuyor. A sınıfı Aile Sağlığı Merkezi bulunmayan Kastamonu merkez ve ilçelerinde 6’sı B sınıfıdır.  Kastamonu merkez ve ilçelerinde bulunan 6 adet B sınıfı Aile Sağlığı Merkezi’nden  1’ i de ilçemiz Pirinçpazarı’nda hizmet vermekte olan 43 nolu Aile Sağlığı Merkezi’dir.  

Bu çerçevede ilçemizde hizmet veren 43 nolu Aile Sağlığı Merkezi  B sınıfında aranan kriterleri yerine getirerek İl Halk Sağlığı Müdürlüğü denetim, kontrol ve onayı ile B sınıfı olmaya hak kazandı.

B sınıfı olabilmek için aranan kriterleri kısa sürede tamamlayan Tosya 43 nolu Aile Sağlığı Merkezi bünyesinde; Kalp Grafisi (EKG), Elektroşok Cihazı (Defibrilatör), Nebülizatör Cihazı (erişkin-çocuk maskeleri ile), Pansuman, cilt dikişi vb. için gerekli sterilizatör, oksijen tüpü hizmete kazandırıldı.

Mahremiyet kurallarına uygun olarak dizaynedilmiş bebek ve alt değiştirme ve emzirme alanı yapılan 43 nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde  muayene sırasını düzenlemek için sıramatik kullanılmaya başladı.  

Yine hastalara konforlu bir mekanda hizmet vermek için, hasta bekleme alanında konforlu bekleme koltukları, eğitici ve bilgilendirici yayınlar yapan LCD televizyonlar, görme – yürüme engelliler için tekerlekli  sandalye, tutunma bariyerleri ve kör nokta şeritleri oluşturuldu.  

Aile Sağlığı Merkezi’nin tüm bölümlerine lavabolar, kağıt el havluları, el dezenfektanları ve sıvı sabunlar konuldu, iç ve dış cephelerinin fiziki şartları iyileştirilip sıva-boya-badanası yapıldı, bebek aşılarının bozulmaması için buzdolabı yenilenmiş, otomatik devreye giren jeneratör hizmete alındı, bilgilendirici ve eğitici broşür, afiş ve panolar yerleştirildi.

Haftanın 3 günü öğlen arası ve akşam saat 20:30 a kadar Tosya 43 nolu Aile Sağlığı Merkezi  14 saat daha fazla hizmet veriyor.

B sınıfı için aranan kriterleri tamamlayan Tosya 43 nolu Aile Sağlığı Merkezi için A sınıfı kriterlerinde hizmet vermek için bina yapılması planlanıyor.  Sağlık Bakanlığı tarafından Aile Sağlığı Merkezi yapılmak için hazırlanan ödenek İl Halk Sağlığı Merkezi hesabına yatırılmış durumda.

Belediye aracılığıyla tahsis yapılacak olan arsa üzerine A sınıfı olarak hizmet vermek amacıyla Tosya 43 nolu Aile Sağlığı Merkezi için hizmet binası yapılacağı günü bekliyor.  

43 Nolu ASM A Sınıfı Olacağı Günü Bekliyor!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!