Tosya Müftülüğü Basın Açıklaması

featured

Saygıdeğer vatandaşlarımız 29 Mayıs cuma günü cuma namazlarımız ilçe Hıfzıssıhha kurulunun belirlemiş olduğu şu 10 yerde kılınacaktır.

1- Cumhuriyet Camii.

2 -Mevlana cami.

3 -Osmanlı cami

4 – Fazıl Ateş Cami

5 -Şeker Cami

6- Site Cami

7- Çalıkuşu düğün salonu.

8 -Sebze Pazar yeri

9- Giysi Pazaryeri.

10-Sedef Ahşap Park alanı.

11- Onur Park Park alanı

 

Cuma Namazı ve Öğle İle İkindi Namazlarının Camide Cemaatle Kılınmasında Dikkat Edilecek Hususlar;

 

1- Cuma namazı kılınacak cami ve mekanlarda şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacağından cuma kılınan cami ya da mekana abdestli olarak gelinecektir.

2-  Camilere, mescitlere ve namaz kılınacak mekanlara herkes özel seccadesini getirip namazını kılacaktır.  Seccadesi olmayanlar namaz kılınacak alana alınmayacaklardır. Namaz kılınacak alana kesinlikle hasır, karton, koli gibi şeyler serilmeyecektir.

3 – Camilerde ve namaz kılınan alanlarda toplu olarak daha az  vakit geçirmek için tesbih çekilmeyecek, hava şartları da gözetilerek gerektiğinde sünnetler evde kılınacaktır.

4-Camiye ve namaz kılınan mekana geliş gidişlerde ve namaz esnasında kesinlikle sosyal mesafe kurallarına uyulacaktır.

5- Camilerde mevlit ve benzeri programlar yapılmayacaktır.

6 – Cami ya da namaz kılınan mekan sosyal mesafe kurallarına göre dolmuşsa, orada namaz kılmak için ısrar edilmeyecek başka bir cami ya da mekana gidilecektir.

7 – Cuma namazlarını kılmaya gelenler birinci saftan başlamak üzere cami heyeti temsilcileri tarafından tek tek oturtulacak ve namaz bitiminde ise arka saftan başlamak üzere sıra ile cami ya da mekandan çıkılacaktır.  Giriş ve çıkışlar cami heyeti temsilcileri ve kolluk güçlerinin kontrolünde yapılacaktır.

8 – Namaz kılınacak cami ya da mekana gelirken girişteki görevliler girenlerin ellerine dezenfektan sunacaklardır.

9-  29 Mayıs cuma gününden itibaren öğle ve ikindi namazları camide cemaatle kılınacaktır.  Namaz öncelikli olarak caminin bahçe ya da avlusunda,  hava şartlarından dolayı bu mümkün olmazsa caminin içinde sosyal mesafe ve hijyen şartlarına uyularak kılınacaktır.

10 -Cami ya da cuma namazı için tahsis edilen yerlerde gerek cemaatle gerekse münferit namaz kılınırken mutlaka maske takılacaktır.

11- Camilerde ve cuma namazı için tahsis edilen yerlerde sosyal mesafeyi korumak için seccadelerin kullanımı ve aralarında gereken mesafe şu şekilde olacaktır. Namaz kılacak kişilerin kendilerinin getireceği 60×110 seccadeler serilecek ve seccadeler arası her yönden 1 metre mesafe bulunacaktır.

Tosya Müftülüğü Basın Açıklaması

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!