Tosya Yine Zafer Dedi Ama…

featured

Türkiye dün sandığa kendisini yönetecek olan başbakanını ve temsil edecek vekillerini seçmek için sandık başına gitti.

550 milletvekili sandalyesinin yer aldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kastamonu 3 milletvekili ile temsil edilecek.

20 partinin yarıştığı Kastamonu’da  1.592 sandıkta toplam 276.682 seçmen sandığa gitti. 3 milletvekili bulunan Kastamonu’da durum değişmedi, milletvekili dağılımı yine aynı şekilde oldu. %49,38 oy olan Ak Parti Kastamonu’da 2 milletvekili çıkarırken, en yakın oy olan MHP %27,16 oy alarak 1 milletvekili çıkardı.  %17,98 oy alan CHP, %1,57 oy alan SP ve %0,64 oy alan HDP milletvekili çıkaramayan partiler oldu.  Milletvekili sayısı değişmeyen Ak Parti 1.sırada bulunan adayı Mustafa Gökhan Gülşen’i tekrar ve 2.sırada bulunan adayı Metin Çelik’i Meclis’e gönderirken 3.sırada bulunan adayı Zafer Nalbantoğlu’nu Meclis’e gönderemedi.

Ak Parti’ye en yakın oy alan MHP ise 1.sırada bulunan adayı Emin Çınar’ı tekrar Meclis’e gönderdi. Yarışı 3.sırada tamamlayan CHP, 4.sırada tamamlayan SP ve  5.sırada tamamlayan HDP Kastamonu’dan Meclis’e milletvekili gönderemedi.

 

Tosya Evladına Sahip Çıktı Ama…

Kastamonu’nun en büyük ilçesi Tosya evladına yine sahip çıktı.  Ak Parti tarihinde Türkiye ortalamasının üzerinde oy veren Tosya adayına yine sahip çıktı. Kastamonu Merkez’den %41,3, Taşköprü’den %47,7 oy alırken Tosya her zamanki gibi evladına sahip çıkarak Kastamonu merkez ve ilçeler arasından en yüksek oyu verdi.

Geçtiğimiz seçimde az bir farkla milletvekilliğini kaçıran hemşerimiz Zafer Nalbantoğlu bu seçimde de milletvekilliğini az farkla kaçırdı. Ak Parti’nin Kastamonu Merkez ve başta Taşköprü ilçesi olmak üzere diğer ilçelerden düşük oy alması hemşerimiz Zafer Nalbantoğlu’nun Meclis yolunu kapattı.  28 yıldır milletvekili çıkaramayan ilçemizin vekil hayali başka seçime kaldı.

Türkiye genelinde ise kesin olmayan sonuçlar şu şekilde oluştu;

Ak Parti  %40,7 oy oranı ile 255 milletvekili,

CHP %25,1 oy oranı ile 133 milletvekili,

MHP %16,4 oy oranı ile 82 milletvekili,

HDP %13,0 oy oranı ile 80 milletvekili çıkardı.

Mustafa Gökhan Gülşen / Ak Parti

Metin Çelik / Ak Parti

Emin Çınar / MHP

 

Partilerin Tosya’daki Oy Dağılımları

Tosya Yine Zafer Dedi Ama…

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!