Şahin İki Yıllık İcraatını Anlattı

featured

Şahin İki Yıllık İcraatını Anlattı

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, hizmetteki iki yılını değerlendirmek üzere bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Belediyenin iki yılda yaptıkları katılımcılara anlatıldı.

Bilgilendirme/değerlendirme toplantısında geceye damgasını vuran, Ak Parti Kastamonu 3.Sıra milletvekili adayı Zafer Nalbantoğlu oldu. Nalbantoğlu ile birlikte Ak Parti Tosya İlçe Teşkilat Başkanı Naci Küçükmorkoç ve diğer Ak Parti’li üyeler birlikte iştirak etti. Bu katılımın Başkan Şahin’e iade-i ziyaret olarak yapıldığı dikkatlerden kaçmadı. MHP’li Belediye Başkanı Kazım Şahin, geçtiğimiz dönemde Tosya’yı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Manisa milletvekili Bülent Arınç’ı makamında ağırlamış misafirperverliğini en iyi şekilde göstermişti.

Başkan Şahin, icraatlarını anlatmaya Tosya’nın yaşadığı talihsizlikten başladı. Tosya’da 2009 yılında meydana gelen afet sonrasında, Belediyenin bütün imkanlarının seferber edilerek şehri 24 saatte yıkadıklarını ve meydana gelen hasarı 6 ayda onardıklarına vurgu yaparak, şehir merkezine yaptıkları 4500 ton sıcak asfalt çalışmalarını anlattı. Şehir girişlerinin restore edildiğini, imal edilen 100.000 m2 parkenin döşendiğini, Tosya’da parkesiz cadde ve sokağın kalmayacağını ifade etti.

Hizmete sınır koymadıklarını  ve ‘Tosya için yapılacak her türlü hizmete varız’ diyen Başkan Şahin, araç parkının yenilendiğini ve araçlara GPRS araç takip sistemi takıldığını, ayrıca araç filosuna yeni araçların alımının yapıldığını, yakın zamanda hizmete başlayacağı bilgisini verdi.

Tosya’nın en büyük sorunlarından birisi olan içme suyu sorunun çözüldüğünü ‘DAĞLARI DELDİK’ sloganıyla anlatan Başkan Şahin, Ilgaz Dağları’nın Su Uçluğu Mevkii’nde bulunan suyun yakın zamanda şehir şebekesine verileceğini belirterek ilçenin yeterli miktarda suyu olduğundan Papazönü Mevkii’nden motorla şehir içme suyu şebekesine basılan suya ihtiyaç duyulmadığını, bunun sonucunda da yıllık 600 bin TL elektrikten tasarruf sağlandığı açıklamasını yaptı.

Başkan Şahin, 2 yılda yapılanları bir bir anlatırken yapacaklarını ve halihazırda olan projeleri de aynı içtenlikle katılımcılarla paylaştı. Titizlikle yürütülen yeni projeler, şehrin görünümünü modernize edebilecek yapıya sahip. Halen şehir içinde hizmet vermekte olan sebze pazarı taşınarak alt katı otopark olarak ayrılmak suretiyle üzeri çelik konstrüksiyonla kapatılmış olarak inşa edilecek. Pazartesi günleri şehir trafiği aksamayacak, Tosya halkı güvenli ve rahat şekilde alışverişini yapabilecek.

Tosyalı üreticilerin her türlü ürettikleri değerlerin pazarlanması için başta pirinç olmak üzere, D-100 Karayolu üzerinde yapılacak olan Pirinç Satış Reyonu’nda toplanacağı, Tosya Sanayi ve Tarım ürünlerinin Ticaret Merkezi olarak orada sergileneceği bilgisi verildikten sonra, Katı Atık Projesi ve Atık Su Projesi konusu Başkan Şahin tarafından “olmazsa olmaz projeler” olarak nitelendirildi.

Belediye Başkanı Şahin, yapılanları ve yapılacak olan projelerini katılımcılarla paylaşırken; Tosya’nın tanıtımında etkin rol üstlenen yazılı, görsel, internet haber portallarının önemine dikkat çekti. Basının ilgisi dahilinde, Tosya’yı farklı etkinliklerde en iyi şekilde ifade ettiklerini, bu sebeple Tosya Pirinç ve Kültür Festivalini Uluslararası boyuta taşıyacaklarını ifade ettikten sonra Çalışmalarının halka tanıtımı ve bilgi akışı konusunda gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı basın çalışanlarına müteşekkir olduklarını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahmet Çataloğlu

Şahin İki Yıllık İcraatını Anlattı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!