Korkulan Oldu, Kargın Köylüleri köylerinde mahsur kaldı

featured

Korkulan Oldu, Kargın Köylüleri köylerinde mahsur kaldı

İlçemiz Kargın Köyü, dünden bugüne sorunlu bir zemindeki yerleşim yeri. Yıllardır sık sık toprak kaymalarının yaşandığı köyde, son zamanlarda gerçekleştirilen kısmı yeni yerleşim yerine nakil ise, istenen ölçüde gerçekleşmemiş ve eski yerleşim yerinde kalan Kargınlılar, her an yaşanabilecek doğal felaketlerle baş başa kalmıştı.

Orman İdaresi ile Köy tüzel kişiliği arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu, eski yerleşim yerinde kalan köylüler, geride bıraktığımız Cuma günü İlçe merkezi ve çevre köylerle bağlantılarını sağlayan yollarında büyük çökme ve toprak kayması sonucu mahsur kalmış bulunuyorlar. Cuma günü Gazetemiz muhabirlerince yerinde incelenip görüntülenen çöküntü ve kaymanın getirdiği olumsuz koşullar bu köye yapılabilecek engüzel işin köy yolunu yeniden yapmak yerine köyün taşınması hususunu birimler arasındaki anlaşmazlığın giderilerek naklin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini birkez daha ortaya koymuştur.

 Buradan yetkililere şunu duyurup hatırlatmak isteriz; Kargın Köyü yoluna yapılacak gerekli acil müdahale yine geçici olacaktır. Köylülerin yıllardır talep ettikleri yeni yerleşim yerine nakil işlemlerinin bir an önce gerçekleştirilmesi ve çürük bir zeminde yaşama riskinin ortadan kaldırılması tek çözüm. Yoksa bu yol ve köy zemini hayati riskleri taşımaya devam edecek, her an yaşanabilecek doğal afetlere bile bile rıza gösterilmiş olacaktır.

Korkulan Oldu, Kargın Köylüleri köylerinde mahsur kaldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!