Tosya Rengarenk Olacak

featured

Tosya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yaz döneminde 25 bin kök kadife, petunya ve sardunya çiçeği ile Tosya’yı rengârenk yapacak. Çalışmaları aralıksız sürdüren ekipler yüzlerce ağaç fidanının yanı sıra, binlerce de çiçek yetiştirdi. Tosya Belediyesi’ne ait serada yetiştirilen bitkiler ilk önce tohum ya da soğan halindeyken tüplerde büyütülerek yerine dikiliyor.

Sera yetkilileri bitkilerin otsu olmasından dolayı ilk önce tüplerde yetiştirildiğini ve daha sonra toprağa dikildiğini böylece de çiçeklerin daha rahat yetiştiğini dile getirdi. Yaz dönemi için binlerce kök süs bitkisinin dikime hazır hale getirildiğini ifade eden yetkililer Tosya Organize Sanayi Bölgesi’ne dikmek üzere de top akasya aldı. Şu an serada yetiştirilen top akasyalar havaların müsait olmasıyla birlikte yerlerine dikilecek. Bunun yanı sıra geçtiğimiz bahar ayında 10 bin kök hercai menekşe de şehir içindeki yeşil alanları süsledi.

Özellikle süs bitkileri alınırken farklı renklerde olmasına dikkat ettiklerini belirten sera görevlileri; “İlk önce tohumları tek tek elenmiş toprağa ekiyoruz ve boyları ortalama 5 ile 7 cm olunca tüplere alarak seralarda büyümesi için beklemeye alıyoruz. Bu yıl da oldukça fazla miktarda fidan ve süs bitkisi alındı. Uygun zamanlarda bunların dikimini arkadaşlarımız yapacak” dedi.

 

Tosya Rengarenk Olacak

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!