AGD Siyer-i Nebi Sınavı Gerçekleştirdi

featured

AGD Siyer-i Nebi Sınavına Yüz Binlerce Öğrenci Katıldı

Anadolu Gençlik Derneği tarafından her sene düzenlenen “Gençler Efendimizin İzinde” Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması yüz binlerce öğrencinin katılımıyla Türkiye genelinde gerçekleştirildi.

Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in hayatını daha fazla gence anlatabilmek ve idrak ederek hayatlarında Sünnet-i Seniyye’yi tatbik edebilmeleri amacıyla her sene düzenlenen “Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması” bu sene de Türkiye genelinden yüz binlerce liseli gencin katılımıyla ve yoğun ilgiyle gerçekleştirildi.

Dereceye Girenlere Ödül

17 Aralık Cumartesi tarihinde gerçekleştirilen sınavın sonuçları 31 Aralık günü açıklanacak. Türkiye geneli derecede birinciye 10 Bin TL, ikinciye 8 Bin TL, üçüncüye 7 Bin TL, dördüncüye 6 Bin TL ve beşinciye ise 5 Bin TL ödül verilecek. Tosyada derece yapanlara  birinciye 1000 TL ikinciye 750 TL Üçüncüye 500 TL Dördüncüye Kitap ödülü verilecektir. Sınav sonucu süreci efendimizinizinde.com internet sitesi üzerinden takip edilebilir.

“Peygamberimizin Örnekliğini Kuşanmak Hepimizin Hayrına Olacaktır”

Sınav ile ilgili konuşan AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan: “Hem ülke olarak hem de İslam coğrafyasının tamamında ihtiyacımız olan sevgi ve kardeşliktir, ihtiyacımız olan hakkı ve adaleti üstün tutmaktır. Gençlerimizin, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hayatını okumaları, öğrenmeleri, bu yaşam örnekliğini kuşanmaları hepimizin hayrına olacaktır.

İslam’ın temel kavramlarını bilen ve sapmalara karşı hakikati kuşanmış nesiller olmalı. Biliyorsunuz mücahede gayret etmektir. İslam’ı yaşama gayretidir. Yoldaki bir taşı kaldırma, bir yoksulu doyurma, bir yetimi sevindirme, bir zulmü engellemedir. Bütün bunların örnekliği Efendimizin (S.A.V.) hayatında mevcuttur.

Biz en güzel hediyenin, tüm katılımcıların zamanlarını Efendimizin (S.A.V.) örnek hayatını öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz. Öte yandan İslam’ı ya da siyeri sadece ve sadece bilmenin bir karşılığı olduğunu da düşünmüyoruz. Çünkü İslam, insanın bütünüyle yaşaması için gönderilmiş bir dindir ve Efendimiz (S.A.V.) ise tutum ve davranışları ile hepimiz için örneklik teşkil eden bir önderdir. Bu örneklik tüm zamanlara ve mekânlara seslenmektedir.”

AGD Siyer-i Nebi Sınavı Gerçekleştirdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!