Yılın İlk Haftasında Duygu Yüklü Bir Şiir Dinletisi

featured

Yılın İlk Haftasında Duygu Yüklü Bir Şiir Dinletisi

Yeni yılın en farklı etkinliği, Tosya Atabinen Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Tosya Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrenci öğretmen ve yönetim birlikteliğinde düzenlenen “Sevdalı Sözcükler” üst başlıklı Şiir Dinletisi oldu.

Dün, İlçemiz Müftülük Sitesi Konferans Salonunda saat 14:00’te sunulan Şiir Dinletisine, başta İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz ve Emniyet Müdürü Mehmet Ortaasyalı olmak üzere ilçemizdeki Okul Müdürleri, Öğretmenler, Kamu görevlileri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile hemşerilerimizin yanı sıra Ortadereceli öğretim okullarımızdan temsili guruplardan oluşan yoğun bir dinleyici kitlesi tarafından izlendi.

Program içerisinde ilçemiz Namık Kemal İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni ve Tosya Musiki Derneği sanatçısı Erol Sevdi ve Atabinen Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Sema Taviloğlu tarafından kısa birer müzik parçası sunumu ile program sonunda Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi  öğrencilerinden Mehmet Ferhat Devrez ve Hasan Oğuz’un Gitar     sunumu gerçekleştirildi.

 

Şiir dinletisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Programın başında açılış konuşması yapan Atabinen Kız Teknik ve Meslek Lisesi Edebiyat ÖğretmeniHatice Yumurtacı,’nın şiir algısını içeren veciz konuşmasından sonra “Okullarımızın hazırlayıp sunduğu “Sevdalı Sözcükler”  isimli şiir dinletimize hoş geldiniz, öğrencilerimiz tarafından ünlü şairlerimizin şiirleri okunacak ve yine öğrencilerimiz sizlere severek dinleyeceğiniz müzik parçaları seslendirecekler. Keyifli bir şiir dinletisi olması diliyorum” diyerek, şiir dinletisi Ferdi Yıldırım’ın okuduğu Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Sevi” adlı şiirini okunmasıyla başladı.

Şiir Dinletisi Programı sırasıyla;

 

Banu Kurt, Bağlanmayacaksın(Can Yücel)

Emre Demircioğlu, Binbirinci Gece(Bekir Sıtkı Erdoğan)

Seher Çadır, Sen Sen Sen(Yavuz Bülent Bakiler)

Sefa Karagözgil, Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman(Bahattin Karakoç)

Tuğçe Emirmustafaoğlu, Tek Hece(Cemal Safi)

Ali Samet Büyükkanlı, Sivas’ta Yoksul Çocuklar(Yavuz Bülent Bakiler)

Betül Ekici, Siyah Gözlerine Beni de Götür(Nurullah Genç)

Mehmet Ferhat Devrez, Sen İstanbul Kokardın(Serdar Tuncer)

Emel Araç, Seni Seviyordum(İclal Aydın)

Ferdi Yıldırım-Pınar Kocaoğlu, Türküler Dolusu(Bedri Rahmi Eyüboğlu), şiirlerinin okunmasının ardından “Sevdalı Sözcükler”   isimli şiir dinleti programı sona erdi.

Bu şiir ziyafeti ile günümüze farklı bir renk ve serinlik getiren Tosya Atabinen Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Tosya Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrenci öğretmen ve yönetimlerini içtenlikle kutluyor, bu tür birlikteliklerle daha nice başarılara erişmelerini içtenlikle diliyoruz.

 

 

 

 

 

 

Yılın İlk Haftasında Duygu Yüklü Bir Şiir Dinletisi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!