İftar Yemeğinde Tosya Protokolu ve İş Adamları buluştu

featured

NALBANTOĞLU’NUN YEMEĞİNDE TOSYA PROTOKOLÜ VE İŞ ADAMLARI BULUŞTU

 

İş adamı Hüseyin Nalbantoğlu’nun restore ettirerek turizme kazandırdığı bağda, verdiği iftar yemeğinde, Tosya protokolü, siyasiler ve  iş adamları buluştu.

 

 
Restore edilerek mükemmel bir görünüme kavuşan, yüzlerce yıllık Tosya bağındaki iftar yemeği, nostaljik bir havada geçti.Oldukça kalabalık olduğu gözlenen iftar yemeğine Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç,Ak Parti Tosya İlçe Teşkilatı yöneticileri,Tosya Belediyesi Ak Partili Meclis üyeleri,Ortalıca Belediye Başkanı Yusuf Arpacı,Tosya İlçe Emniyet Müdür V. Halil İbrahim Olgun,Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz,Tosya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ercan Erçelebi,Tosya Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Karakuş,Tosya Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Uzbilgin,Tosya SYDF Müdürü Recep Keçeci,sivil toplum örgütü temsilcileri,gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.
 

 

 

Sıcak bir ramazan akşamı gerçekleşen iftar yemeğinde, servis edilen Tosya’ya has yemekler, geceye ayrı bir güzellik kattı.İş adamı Hüseyin Nalbantoğlu’nun verdiği iftar yemeğinde, misafirlerin rahat edebilmeleri için her ayrıntıya  titizlikle dikkat edilmiş olması davetlileri oldukça mutlu etti.Yeşilin her tonunun hakim olduğu tarihi Tosya bağı,misafirlerinde oldukça ilgisini çekti.Misafirler,Y üzlerce yıllık Tosya bağlarından birinin bu şekilde restore edilerek turizme kazandırılmasının,Tosya’mız açısından büyük bir kazanç olduğunu söylediler.

 
 
 
 

 

İftar yemeğine katılan Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz;’’Bu güzel Ramazan akşamında sizlerle birlikte iftar yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Tosya Tarihi ve Kültürel açıdan güzel ülkemizin önemli bir bölgesinde yer almaktadır. Tarihi ipek yolunun bu bölgeden geçmesi ise Tosya’nın tarihi geçmişinin önemini en güzel şekilde ortaya çıkartmaktadır. Yüzlerce yıllık tarihi geçmişe sahip Tosya bağları ise, Tosya’mıza ayrı bir güzellik katmaktadır. Tosya Kaymakamlığı olarak 29 yıllığına Boyner Ailesinden kiralanan bağın içinde bulunan tarihi gümeleyi aslına uygun olarak restore ettirerek Turizme kazandırıldı. Tosya bağlarının turizme kazandırılması için yapılan bu çalışmaların aynısının burada da yapılmış olması ise beni çok memnun etti.Devlet vatandaş işbirliği ile yapılan bu çalışmalar neticesinde,D100 uluslararası karayolu kenarında olan ilçemizin turizmden gerekli payı alması hiçte uzak bir ihtimal değil.Bu güzel Tosya bağında düzenlenen iftar yemeğini tertip eden iş adamı Hüseyin Nalbantoğlu ve emeği geçenlere teşekkür ederim’’dedi.

 

 

İftar yemeğini düzenleyen iş adamı Hüseyin Nalbantoğlu;’’Başta Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ve Ak Parti İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç olmak üzere, ilçemizde görev yapan daire amirleri ve diğer davetlilerle, iftar yemeğinde birlikte olmanın memnuniyetini idrak etmekteyim. Davetimize icabet eden tüm misafirlerimize teşekkür ederim. İftar yemeği vesilesi ile burada, gelen misafirlerimizle daha samimi ve huzur dolu iftar yemeğinde birlikte olduk’’diyen iş adamı Hüseyin Nalbantoğlu,’’Tosya’nın dünyaca ünlü gümeleleri yaklaşık üç yüz yıldır bölge halkına hizmet veriyor. Tosya’da bulunan 2000 dolayındaki gümeleler Tosya halkına yüzyıllardır özellikle yaz aylarında hizmet veriyor. Bölgede hayvancılık ve ziraatçılığın azalması sonucunda bağlar bakımsız kaldı. Bu bakımsızlıktan nasibini ilk önce ise yüzlerce yıllık gümeleler aldı. Bakımsızlık ve ilgisizlikten nasibini alan gümeleler bir bir yıkılmaya başladı. Tarihi değerlerimizin kaybolup gitmesine gönlümüz razı olmadı.Bu amaç ile çalışmalar yaptık.Çalışmalarımızın sonucunda bu güzellik ortaya çıktı. Tosya Bağları artık yıkık ve bakımsız gümeleleri ile değil yüzlerce yıllık geçmişine ve aslına uygun restore edilmiş gümeleleri ile yerli yabancı ziyaretçilerini bekliyor’’dedi.

 
 
 
 
İftar Yemeğinde Tosya Protokolu ve İş Adamları buluştu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!