23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

featured

Tüm yurtta olduğu gibi 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar saat 9.00 da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Cumhuriyet Meydanında yapılan çelenk sunma töreni sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her okulun bahçesinde ayrı ayrı kutlandı.

Protokol üyeleri Tosya İlkokulu bahçesinde yapılan kutlamalara katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kutlama programına Kaymakam Yusuf Cıbır, eşleri Zehra Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Barış Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, İlçe Müftüsü Basri Bektaş,  Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Nal,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin İpek, Murat Gül, Efkan Dağlı ve Eyüp Gür, İl Genel Meclisi üyeleri İlyas Çakır ve Cahit Çalışkan, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan, Tapu Müdürü Mustafa Esen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Yağmur, Ziraat Bankası Tosya Şubesi Müdürü Ayhan Tohumcu, Belediye Meclis Üyesi Ali Mutlu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu yaptı. Pullu konuşmasında;” aydınlık yarınlarımızın güvencesi olan sevgili öğrencilerim. Her fidanı sevgiyle büyüten fedakar öğretmen arkadaşlarım. Kültür ve medeniyetin İpekyolu’nun önemli kilometre taşlarından biri olan değerli Tosyalılar…

Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95.nci yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül veren gayretinden, azminden kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda ülkemizin kışını bahara döndürecek bir müjdecisiydi.

Sevgili çocuklar, aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri; her şeyin en güzeline layık olan sizler okuyan anlayan araştıran düşünen sorgulayan çözüm odaklı yapıcı eleştirilerde bulunabilen gündemi çağdaş yaklaşımlarla  değerlendiren yenilikçi bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan milli ve manevi değerlere bağlı insan haklarına saygılı evrensel değerleri tam olarak içselleştirmiş her türlü hak ve ayrımcılığı reddeden hak ve adaleti önemseyen ülkemizin kalkınması için çalışıp çaba gösteren bireyler olarak yetiştiğiniz; Akif’in deyimiyle “Asım’ın Nesli” şuurunda bir gençlik olduğunuz müddetçe ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan hiç çıkarmayın” dedi.         

Tosya İlkokulu öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, şarkılar söylendi.

Yöresel halk oyunlarının oynanmasının ardından 23 Nisan’ı anlatan oratoryo seslendirildi.  Dans gösterilerinin ardından çeşitli yarışmalar yapan öğrenciler izleyicilere neşeli dakikalar yaşattı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 95.nci yıl dönümü ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

 

23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!