9. yıl kuruluş yıl dönümünü kutladı

featured

Özel Kastamonu Anadolu Hastaneleri 9’uncu kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Ünlü sanatçı Uğur Işılak’ın sahne aldığı geceye Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Milletvekili ve adayı Mustafa Gökhan Gülşen, AK Parti  Milletvekili adayları Av. Metin Çelik ve Zafer Nalbantoğlu, Kastamonu Spor Kulübü Başkanı Mahir Altınkulaç, AK Parti İl Başkanı Av.Halil Uluay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü Danacı, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Oğuz, Tarım İl Müdürü Osman Yaman, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri, Anadolu Hastanesi çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

155 YATAKLI HASTANE İÇİN DÜĞMEYE BASTIK

Konser öncesi yapılan konuşmalarda Özel Kastamonu Anadolu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Celal Civcioğlu, Kastamonu’ya 9 yılda yaptıkları yatırımların bundan sonrada devam edeceğini belirtti.

“Geride kalan 9 yıllık süreçte elbette eksikliklerimiz olmuştur. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki sevenlerimizi üzecek, utandıracak hiçbir işimiz, yanlışımız olmadı” diyen Civcioğlu, 155 yataklı yeni hastane için düğmeye bastıklarının müjdesini verdi.

“YATIRIMA DEVAM EDECEĞİZ”

2006 yılında Olukbaşı’nda ilk hastaneleri kurulduğundan bu tarafa geçen süreyi özetleyen Civcioğlu, “2006 yılında büyük bir heyecanla kurdelesini kestiğimiz hastanemiz bizimle birlikte büyüdü. 2006 yılında 49 yatak kapasitesiyle açtığımız hastanemiz bugün 102 yatak kapasitesine ulaştı. Yine 2010 yılında açtığımız İsfendiyar Özel Anadolu Hastanemiz ise 48 yataklı olarak hizmet vermekte… Özel Anadolu Hastaneleri ailesi olarak 9 yılda 2 milyon poliklinik hizmeti verdik. Karadeniz’in en önemli diyaliz hizmetiyle 200 hastaya diyaliz hizmeti vermekteyiz. 15 hastamız nakil şansına kavuşmuştur. Görüntüleme hizmetleri, ilk yardım merkezleri yeni ve hızlı gelişen birimlerdir. İlimizin sağlık hizmet yükünü devlet hastaneleri ile beraber yürütüyoruz. Ülkemizin sayılı hizmetleri arasına giren çiftliğimiz, il ekonomisine önemli katkılar sağlamakta. Önümüzdeki süreçte hayvancılıkla ilgili yatırımlarımız da devam edecek” dedi.

“SEVENLERİMİZİN BOYNUNU BÜKMEDİK”

Kastamonu’ya hizmet için ilimizde eksik olan dalları açabilmek için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Civcioğlu, milletvekilleri ve belediye başkanın katkılarıyla sıkıntıların aşılacağının altını çizdi. Kastamonu’ya hizmet ederken güven ilişkisi kurma gayretinde olduklarını ve gelinen noktada bunu başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekleyen Dt. Celal Civcioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geride kalan 9 yıllık süreçte elbette eksikliklerimiz olmuştur. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki sevenlerimizi üzecek, utandıracak hiçbir işimiz, yanlışımız olmadı.

“TARİH BİZDEN HESAP SORAR”

Bazen en yakınımız bizi eleştiriyor. Hep yatırım hep yatırım diye… Bende diyorum ki biz böyle öğrendik. Bu toprakların bir evladı, bir memur çocuğu olarak elbette bu topraklara yatırım yapacağız… Tüm ortaklarımız memur, işçi, çiftçi çocuğu yani tırnaklarıyla buralara gelen insanlar. Yatırım bizim vazifemiz, misyonumuz. Biz bu yatırımları yapmaz isek tarih bizden hesap sorar. Anamız, babamız atamız bizden hesap sorar. İş, aş bekleyen gençlerimiz bizden hesap sorar.

“İSTİHDAM LAZIM!”

Daha öncede söylediğim gibi biz koşarsak bu memleket koşar, bu ülke koşar. Türkiye koşarken biz yürüyemeyiz. İmkanı olan herkese tavsiyem 50 kişi çalıştırmanın tadına varsınlar… Gece yatınca bu mutluluğu yüreklerinde hissetsinler. Bu aşkı ve hazzı tadanlar bilir. Kastamonu’da bu türlü birliktelikler kurabilecek onlarca iş adamı arkadaşımızın olduğunu biliyorum. Sadece doldurmakla memleket sevgisi olmuyor. Paylaşmak lazım, istihdam lazım…

“HİÇ DURMADAN YOLA DEVAM EDECEĞİZ”

Tüm bu başarılar nasıl geldi? Birlik beraberlikle, ana baba, hısım akraba, eş dost duasıyla, istikrarla, her kanaat ve görüşten ancak işlerini canı gönülden sarılan ekiple, ekip ruhuyla geldi. Birlikte rahmet var dedik, başarı bu düsturla geldi. Bundan sonra da aynı birlik ve beraberlikle ekip ruhuyla millet sevdasıyla, kanun ve nizama olan saygısıyla ve bu topraklara olan hizmet yatırım aşkıyla hiç durmadan yola devam edeceğiz…

“İLİMİZ BÖLGENİN SAĞLIK MERKEZİ HALİNE GELECEK”

Ülkemizde son 10 yılda sağlık sektöründe gelinen nokta bugün Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’yla daha ilerilere gideceği düşüncesindeyim. Yeni Devlet Hastanemizin hayırlara vesile olmasını diliyor ve Sağlık Bakanımıza bu noktada da teşekkür ediyorum. Bizlerinde hızla başlamayı düşündüğümüz yeni hastanemizle ve Tıp Fakültemizle birlikte ilimiz bölgenin sağlık merkezi haline gelecektir…

Bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş’a ve milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmalarında başarılar dilerken onları yanımızda görmenin bizlere verdiği enerji ve gücün ne kadar önemli olduğunu bilmelerini istiyorum. Bu yolda vefakar Kastamonu insanına teşekkür ediyorum.

“YENİ HİKAYELER YAZMAYA DEVEM EDECEĞİZ”

Sözlerime son verirken ülkemizin değerli yazarlarından Yusuf Kaplan’ın bir sözünü paylaşmak istiyorum. ‘Şikayet etme, şükür et… Ve bir hikaye inşa et… İşte o zaman, zihninin açılacağını, gönlünün genişleyeceğini ve ruhunun zenginleşeceğini göreceksin.’

İşte bizlerde şikayet etmeyeceğiz, şükredeceğiz. Bu memleket ve millet için yeni hikayeler inşa etmeye devam edeceğiz.”

BABAŞ: ANADOLU GRUBU, BİRLİK VE BERARBERLİKLE BAŞARDI

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Anadolu Grubun birlik ve beraberlik konusundaki başarısının altını çizerek, “Bizim en çok zorluk çektiğimiz konu birlik ve beraberliktir. Grup oluşturup bir ticari faaliyet göstermektir. Ama gerçekten ben bunu içtenlikle söyleyebilirim. Anadolu Grubu bu işi başardı. Bir ekip olarak bu işi yürüttüler. Kastamonu Belediye Başkanı olarak destekçileri olduğumu burada ifade ediyorum” dedi.

“ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERİYORUZ”

Özel Kastamonu Anadolu Hastaneleri’nin istihdama sağladığı desteğin de altını çizen Babaş, 500’ün üzerinde işçi çalıştırmanın kolay olmadığını dile getirdi. Babaş konuşmasında şunları söyledi: “Burada en büyük özellik istihdam. Anadolu Grubu istihdam sağlıyor. Bana en çok sorulan soru istihdam, iş… Kim olursa olsun yatırım yapanın belediye olarak arkasındayız. Elimizden gelen desteği veriyoruz vermeye devam edeceğiz…

“KASTAMONU BİRLİK BERABERLİK YERİDİR”

Dün(Cuma) Şeyh Şaban-ı Veli ve Evliyaları Anma Haftası’nın açılışını yaptık. Bu hafta devam edecek. Kastamonu bir medeniyet ve maneviyat yeridir. Birlik yeridir…” 

GÜLŞEN: SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN EN GÜZEL UYGULAMASI ANADOLU HASTANESİ’DİR

Sağlıkta yapılan dönüşümle, sağlık sisteminin iyileştiğini kaydeden AK Parti Milletvekili ve adayı Mustafa Gökhan Gülşen’de, “Anadolu Hastaneleri sağlıkta dönüşüm programıyla ülkenin kalkınmasına destek vermiştir. 2002 yılında başlayan sağlıktaki dönüşümün lideri Recep Tayyip Erdoğan ve mimarı Recep Akdoğan’a teşekkür ediyorum. Anadolu Hastanesi sağlıkta dönüşümün en güzel uygulamasıdır. Türkiye’nin kalkınmasında mimarı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eğer sağlıktaki bu dönüşümü sağlamamış olsaydık, sağlığı ulaşılabilir bir hale getirmeseydik özel hastaneleri vatandaşların hizmetine açmış olmasaydık, bu gün ne Anadolu Hastanesi’nden nede Anadolu Hastanesi çalışanlarından bahsedebilirdik. Anadolu Hastanesi sağlıktaki dönüşümün sonucudur. Milletimize sunulan hizmetleri balık hafızalılar bilmese bile halikta biliyor, halkta biliyor. Sağlıktaki bu dönüşüm milletimiz tarafından biliniyor ve tasdik ediliyor. Biz 2000’li yılların başında Bağ-Kur’luların eczanelerden ilaç alamadığını SSK’lıların hastanelerde kuyruk beklediği, özel hastanelerin sadece ultra zenginler tarafından kullanıldığı dönemleri yaşadık. Bugün Bağ-Kur olsun, sigortalı olsun, emekli olsun, çalışan olsun, herkes özel hastanelerden ve üniversite hastanelerinden yararlanabiliyor. Sağlık da çok ciddi bir değişim, çok ciddi bir dönüşüm oldu. Bu değişimin asıl mimarı milletimizdir. Anadolu Hastanelerine uzun bir ömür ve başarılarının devamını diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

IŞILAK: KASTAMONULU OLMAK AYRICALIKTIR

Konuşmaların ardından sahneye çıkan sanatçı Uğur Işılak, Özel Anadolu Hastanelerinin 9. yılını kutladığını söyledi. Işılak, “Kastamonu’da olmak ve Kastamonulu olmak bir ayrıcalıktır” diyerek söylediği birbirinden güzel parçalarla programa katılanlara keyifli dakikalar yaşattı.

9. yıl kuruluş yıl dönümünü kutladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!