Kadın Girişimciler Nalbantoğlu Süt Fabrikasını İnceledi

featured

 

Kadın Girişimciler Nalbantoğlu Süt Fabrikasını İnceledi

Çankırı Yapraklı ilçesindeki 100 kişilik bayan grup Nalbantoğlu Süt Fabrikasını gezdi.

100 kişilik bayan grup Nalbantoğlu Süt ve Süt Ürünleri Anonim Şirketine ait işletmeyi gezerek fabrikada yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildiler. Gezide kadın girişimcilere hijyenik süt ürünleri üretimi ve peynir yapımı konularında teknik bilgi verildi.

Tesisleri gezerek hijyenik süt ürünlerinin üretimi ve peynir yapımı konusunda İşletme Müdürü ve aynı zamanda Gıda Mühendisi olan Özgür Akbacak tarafından bilgilendirildiler. Bayanlara yönelik konuşan İşletme Müdürü Akbacak, süt ürünleri üretiminde hijyenin önemine değinerek, evlerde kendi ihtiyaçlarını karşılayan bayanların dikkat etmeleri gereken konuları anlattı. Akbacak bayanların sorularını cevapladıktan sonra bir ziyaretçi; “daha önce gezdiğimiz başka fabrikalarda bu şekilde açıklayıcı anlatımlar olmadığını, ayrıca gösterilen misafirperverlik için fabrika yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.

Geziye katılan Yapraklı Mili Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ilçemizde Avrupa birliği projesi kapsamında, Yapraklı’da küpecik peyniri ve ev kadınlarına yönelik istihdamı arttırmak için 100 bayana iş imkanı sağlamak amacı ile ve kendi yöremizin küpecik peynirini geliştirmek için Tosya’da faaliyet gösteren Nalbantoğlu Süt ürünlerini gezmek ve buradaki işlemleri öğrenmek amacı ile geldik” diyen Demirel, üretimin her kesiminde görev alan kadınların bu noktada da büyük başarılar elde edeceğini sözlerine ekledi.

İki otobüsle gelen grup, fabrika gezisinin ardından Kastamonu’da bulunan tarihi ve turistik eserleri de görmek üzere ilçemizden Kastamonu’ya hareket ettiler.

 

 

Kadın Girişimciler Nalbantoğlu Süt Fabrikasını İnceledi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!