Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Corcor’un Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

featured

Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Corcor Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Corcor mesajında şöyle dedi;

“Değerli Dostlar,

Bilindiği gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1986 yılında Ekim ayının ilk haftası “Camiler Haftası” olarak kutlanmaya başlamış, 2003 yılından günümüze kadar da “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” adı ile kutlanmaktadır. İçinde bulunduğumuz 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle, Camilerin Cuma ve Bayram namazları dışında da farz olan bütün vakitlerde doldurulması gerektiğine inanıyorum. İnanan insanlardan oluşmuş tüm cemaatin camilere sahip çıkması ve din görevlilerine de toplumdaki misyonları ile doğru orantılı olarak değer verilmesi gerektiği gerçeğinden hareketle, belki birçoğumuz gözden kaçırdığı bir gerçek var ki, cami görevlilerimiz hayatımızın her noktasında samimi hizmetleri ile millet ve devlet arasında gönül köprüsü kurmanın yanında ve ötesinde, hayata gözlerimizi açtığımız ilk andan son nefesimize kadar şikâyet etmeden, üşenmeden, hizmetin karşılığını beklemeden sadece ve sadece dinin buyruklarını eksiksiz yapmanın gayreti ile onlara minnettarlığımızı hakediyorlar. Dini gerekliliklerin ötesinde, cemaatinin derdiyle dertlenen, kendilerine ihtiyaç duyulduğunda yüksünmeden çaba gösterip sosyal hayata katkı sağlayan insanlarımız olarak onların Camiler ve Din Görevlileri Haftasının samimiyetle kutlanmasını hakediyorlar. Onların toplum için yaptıklarının son örneğini yaşamakta olduğumuz Koronavirüs salgını döneminde ortaya koydukları farkındalık takdire şayandır. Gerek cami cemaatinin korunması konusundaki duyarlılıkları, rehberlikte gösterdikleri özen, gerekse filyasyon ekiplerindeki titiz desteklerini millet olarak takdir ettiğimizi bu vesile ile dillendirmek de boynumuzun borcudur.

Ayrıca, sadece camilerimizde hizmet veren  İmam Hatip, Müezzin ve Kayyımlara Din Görevlilerimiz yanında Diyanet İşleri Başkanlığımızın tüm kademelerindeki görevlilerle Kur’an Kursu Öğreticileri ve Vekil İmam Hatiplerin de bu haftalarının kutlu ve kendilerine hayırlar getirmesini diliyorum.

Selam ve saygılarımla…

Mustafa Corcor

Ak Parti Tosya İlçe Başkanı”

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Corcor’un Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

1 Yorum

  1. 3 sene önce

    Başkanım ağzınıza, yüreğinize sağlık. Hizmet ettiğimiz kişilerin bizim hakkımızdaki güzel düşüncelerini bilmek, bize mesleğimizi daha şevkli yapma arzusu verirken, sorumluluklarımızı da artırıyor. Belki herkes adına olamasada bütün samimiyetimle kendi adıma teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla..

    Cevapla
Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!