Esen Kardeşlerden Güneş Panelli Çözüm

featured

Tosyalı Samet ve Hasan Esen Kardeşler elektrikli motosiklete güneş paneli takarak şarj sorununu çözdü.

İlçemizde Esen-Solor Enerji firmasının sahibi Samet Esen ve Hasan Esen güneş enerjisi paneli taktığı elektrikli motosikletini, güneş enerjisiyle çalışır hale getirdi. Firma sahibi Samet Esen tasarladığı motosikletin ilçede yoğun ilgi gördüğünü belirterek ‘’ Daha önce dolu şarj ile 80 kilometre gidiyordum. Şimdi ise güneş olduğu müddetçe sınırsız yolculuk yapıyorum. Hatta şunu söylemek isterim 10 yıl boyunca hiç durmadan yolculuk yapabiliyorum’’ dedi. Hacıpir mahallesinde Elektrik ve enerji malzemeleri üzerine işyeri bulunan Samet Esen, sürekli şarj etmek zorunda kaldığı elektrikli motosikletine çözümü, güneş enerjisi panelleri takarak buldu.

İşyerinde çalışan genç arkadaşlarının desteği ile ekip olarak çok orijinal bir sistem kurduklarını daha öncesinde sürekli şarj sorunu yaşadığını ve 2 yılda bir akü değiştirmek zorunda kaldıklarını ifade ederek bir çözüm arayışına girdiklerini söyledi.

Elektrikli motosikletini sürekli şarj etmek zorunda kaldığı için güneş enerjisi ile çalışan motosiklet fikrinin oluştuğunu dile getiren Samet Esen, “Çocukluğumdan beri elektrik ve elektroniğe merakım var. Babamın kurmuş olduğu elektrik firmasında sürekli yeni neler yapabilirim arayışı içinde oldum. İlçemizde 7’den 70 üç tekerlekli motosiklete binen vatandaşlarımız var. Bunlar sürekli olarak şarj ve akü sorunundan dert yanıyordu. Ekibimizle bir araya gelerek bu işe nasıl çözüm bularız diye kafa yorduk. Daha önce dolu şarj ile 80 kilometre gidilen sistemi şimdi ise güneş paneli sistemi ile 10 yıl sürekli yolculuk yapılabilecek” dedi

Esen Kardeşlerden Güneş Panelli Çözüm

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!