Tosya Kanal 7 de

featured

Tosya Kanal 7 de canlı yayında tanıtıldı

14.Pirinç ve Kültür Festivali’nin  sunuculuğunu yapan İkbal Gürpınar, Kanal7’de yaptığı Hayatın İçinden Proğramı’da Tosya’nın kültürel  değerlerini tanıttı.

İkbal Tosya’yı anlattı

İkbal Gürpınar Tosya’da  kaldığı süre içinde Dipsizgöl’e ve  Yeşilgöl’e gittiğini söyleyerek önemli turizm potansiyeline  sahip olan Tosya’da doğal güzelliklerin bozulmadığı anlattı.

Festivalde Tosya gelenek ve göreneklerinden etkilenen Gürpınar, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları  Ekibini ve Tosya Belediyesi Folklor Ekibini Hayatın İçinden Programına canlı yayında Tosya Yöresi oyunlarını serilemek üzere söz verdi.

Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi Tosya Yöresi’ne ait halk oyunlarını sergiledi. Halk oyunları ekibinin küçük oyuncuları  oyun oynayamadıkları için göz yaşı döktü. Beğeni toplayan Halk Oyunları ekibinden sonra Tosya Belediyesi Folklor Ekibi gösterilerini sergiledi. Tosya oyun havaları canlı yayında  bir kez daha izlettirilmiş oldu.

 Tosya Bıçkısı tanıtıldı.

Canlı yayında Tosya’ya has olan manda boynuzundan yapılan bıçkı tanıtıldı. İkbal Gürpınar’ın bizzat tanıtımını yaptığı Tosya Bıçkısı kalitesiyle de göz doldurdu. İzleyenler  Tosya hediyesi olarak bıçkının alanabileceğini söyledi. 

Tosya Belediye Başkanı Canlı Yayına Telefonla bağlandı

Programa Belediye Başkanı Kazım Şahin telefonla bağlanarak Tosya’yı anlattı. İkbal Gürpınar’ın insanlar Tosya’ya neden gelmeli?  sorusu üzerine Başkan şahin; ‘’Tosya’nın sarıkılçık pirincini yemeye gelsinler’’ dedi.  Tosya kapısını da anlatan Şahin, Kastamonu Ahşap Fuarı’nı  anlattı. Dün açılışı yapılan fuarın Tosya kapısı adına önem taşıdığını vurgulayarak imal edilen  ürünlerin  en iyi fuarlarda tanıtıldığını söyledi.

 

 

Tosya Kanal 7 de

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!