Gübre ve Mazot Desteği Başvuruları Uzatıldı

featured

Devlet tarafından çiftçilere verilen gübre ve mazot desteği başvuruları uzatıldı.

Çiftçiler tarafından gübre ve mazot desteği olarak bilinen 2018 yılında çiftçilere verilen bitkisel destekleme Haziran ayında sona ermişti. Bakanlık tarafından başvurularını yapamayan çiftçilere ek süre verilerek başvuru yapmalarına imkan sağlandı. 2018 yılı için destekleme başvurusu yapamayan çiftçiler 31 Aralık 2018 tarihine kadar başvurularını yaparak bitkisel desteklemelerden faydalanabilecekler.

Desteklemeler hakkında gazetemiz muhabirlerine açıklamalarda bulunan Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken; “Devletimizin çiftçilerimize verdiği gübre ve mazot desteği başvuruları her yıl 1 Eylül’de başlar ve bir sonraki yılın 30 Haziran tarihinde sona erer.  2018 yılı tarımsal destek başvuruları 1 Eylül 2017 tarihinde başlayıp 30 Haziran 2018 tarihinde sona ermişti. Bu süre içinde başvuru yapamayan üyelerimizin mağdur olmamaları için birliğimizin girişimleriyle bakanlık tarafından başvuru için ek süre verildi. Tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen ve başvurularını yapamayan çiftçilerimiz 31 Aralık 2018 tarihine kadar odamıza müracaat ederek başvurularını yapabilecek,  2018 yılı üretim sezonu için gübre ve mazot desteğinden faydalanabilecekler” dedi.

2018 yılı tarımsal destek başvurularını yapamayan çiftçiler son başvuru tarihi olan 31 Aralık 2018 tarihine kadar müracaatlarını yaparak mazot ve gübre desteğinden yararlanabilecekler.

Gübre ve Mazot Desteği Başvuruları Uzatıldı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!