15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlamaları Bayrakların Asılmasıyla Başladı

featured

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilen 15 Temmuz günü 4.yılında da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

14 Temmuz Salı günü bayrakların asılması ile başlayan kutlama 15 Temmuz Çarşamba günü saat 13.00’te Şehitlik ziyareti ile devam edecek. Akşam saat 20.00’de ise Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek olan kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak.

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı tarafından dua yapılacak. Protokol konuşmaları yapılacak. Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve Kaymakam Deniz Pişkin günün önemine binaen birer konuşma yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz mesajı okunacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Otuzüç Kurşun sinevizyon gösterileri yapılacak, Bayrak Şiiri okunacak. Tosya Müftülüğü İlahi Grubu tarafından seslendirilecek olan ilahilerin ardından, Tosya Musiki Derneği tarafından kahramanlık türküleri seslendirilecek. Yine Tosya Ahi ve Yaren Derneği tarafından mehteran gösterileri yapılacak.

Resmi ve özel kurumlar tarafından ellişer kişilik gruplar halinde demokrasi nöbeti icra edilecek ve sabah namazı öncesi saat 04.10’da selalar okunacak. Bu yılki kutlamalarda pandemi nedeniyle biraz farklılık olacak. Sosyal mesafe kuralları uygulanacak ve maske takılacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlamaları Bayrakların Asılmasıyla Başladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!