21 bin aboneye ulaşıldı

featured

21 bin aboneye ulaşıldı

21 bin aboneye ulaşıldı

İlimizdeki doğalgaz dağıtım şirketi KARGAZ Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Kara Doğalgaz’ın ilimizdeki son durumu ve 2012 yılı yatırım programı ve uygulanacak kampanya hakkında basın toplantısı düzenledi.

Etyemez köyündeki KARGAZ’a ait basınç düşürme ve ölçüm istasyonunda basın mensuplarına tesis hakkında bilgiler veren Kara: “KARGAZ olarak  2008 yılında başladığımız doğalgaz altyapı çalışmasında önemli aşamalar kaydedilmiştir” dedi. “Bu süre boyunca şehrin vitrini olarak nitelendirilen bölgeler ile yerleşimin yoğun olduğu mahallelerdeki doğalgaz çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır.  Ülkemizde doğalgaza yönelişin en büyük nedeni hava kirliliğidir.  Kastamonu da bu bakımdan sıkıntılı olmakla birlikte Türkiye’deki diğer illere nazaran daha iyi durumdadır” diyen KARGAZ Genel Müdür yardımcısı Mevlüt Kara Doğalgaz’ın tercih edilmesi ile ilgili olarak ta : “Şehrimiz kirlilik (kükürt dioksit (SO2) ve partiküler madde (PM)) bakımından geçtiğimiz yıl Türkiye ortalamasının üzerine çıkmış hatta bir dönem havadaki kükürtdioksit oranı en fazla 4. İl olmuştur.  Bir süredir kirlilik sıralamasında yer almamasına rağmen zaman zaman sınır şehrimizde de sınır değerler aşılmaktadır. Bu problemin en kolay çözüm yolu da enerji kaynağı olarak doğalgazın tercih edilmesidir” dedi.

2011 yılında yapılanlar ve 2012 yılı yatırım programı hakkında da bilgiler veren Kara şunları söyledi: “26 Ocak 2011 tarihinde yine sizlerin aracılğıyla 2011 yılı programımızı kamuoyuna arzetmiştik. 2011 yılı sonuna gelindiğinde ise belirlediğimiz yatırım miktarını %52 aştık.  2011 yılında 6.000 abone öngörmüştük, 10.000 abone kaydı yaptık. Tabiatıyla bunlara paralel olarak tüm değerlerimiz arttı. Şu anki abone sayımız BBS (Bağımsız Birim Sayısı) olarak  21.000 adet. Kastamonu’daki tüm potansiyel ise 45.000 adet civarında. Bu sayıya tüm mücavir alan içi yerleşim dahil. Bu miktarın yarıya yakını şu an abonemiz. Şu ana kadar tamamladığımız yatırımla bu toplam potansiyelin %80 inden fazlasına ulaşmış durumdayız. 

Şebeke olarak  44.500 m ana hat,  21.500 m bina bağlantı hattı,  1.750 adet de servis (bina bağlantı) kutusu montajını 2011 yılında  gerçekleştirdik.  Toplam olarak 160.000 m dağıtım hattı, 54.000 m servis hattı ve 4.000 adet de servis hattı sayısına ulaştık.  Halen 4 bin binada servis kutusu var, ancak bunların sadece yarısı gaz kullanımına geçti.

Buna göre Kuzeykent, İnönü, Candaroğulları ve Topçuoğlu mahallelerinin tamamına yakınının sokak şebekesi tesisi tamamlandı.  Sadece az miktarda bina bağlantılarımız kalmıştır.  Mehmet Akif, Aktekke, Cebrail ve İsfendiyar Mahallelerinin büyük kısmı da tamamlanmış durumdadır. 

2011 yılı yatırımı ile birlikte bir yanda Taşköprü Yolu’ndaki Belediye Asfalt plentinden Ankara Yolu’ndaki Doğakent’e,  Kuzeykent’teki Orman Fakültesinden  Polis Meslek Yüksekokuluna kadar doğalgaz şebekesi ulaştırılmıştır. Ayrıca şehrin vitrini konumunda olan tüm merkezi bölgelerdeki kazı işlemleri de tamamlanarak bu noktaların yeniden kazılması önlenmiştir.

Yine 2011 yılında Kastamonu olarak 17.500.000 m³ doğalgaz tükettik. Bu rakam geçen yılın üç katı.  Bu miktarın (ısıl değeri  5.000 kcal olan) kömür eşdeğeri 41.000 ton.  Bu miktarda kömürün tüketilmesi 3.000 den fazla (kömür ve kül) kamyonun şehir trafiğinde dolaşması, ayrıca yaklaşık 7.500 ton külün açığa çıkması anlamına geliyor.

2012 Yılında ağırlıklı olarak Mehmet Akif, İsmail Bey, Aktekke ve Saraçlar mahallelerinde çalışma yapılması planlanmış olmakla birlikte, tüm mahallelerde faaliyetimiz olacaktır.  Bu yıl tesis edilmesi planlanan hat metrajımız da  asgari 20.000 metredir.  Bina bağlantı sayısını vatandaşın talebi belirleyecek olup bu sayının da en az 600 adet olacağı hesaplanmıştır.

2012 yılı sonu itibarıyla da şehrin %90’ ı kapsama alanımıza girmiş olacaktır.  Buna göre 2012 yılında 6.000 ilave abone alınması hedeflenmiştir”

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılın abonelik açılışını da kampanya ile yapacaklarını söyleyen KARGAZ Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Kara kampanya ile ilgili olarakta şunları söyledi:

“Hem abonelik hemde sözleşme işlemini aynı anda yapan vatandaşlatımıza kredi kartı ile ödeme yapmaları halinde 12 taksit uygulaması yapılacaktır. Taksit uygulaması ile ilgili olarak vatandaştan herhangi bir gecikme bedeli alınmayacaktır. Nakit olarak tamamını da ödese, 12 taksitle de ödese toplam da aynı bedeli ödemiş olacaktır.

Sadece abonelik, ya da sözleşme işlemi yapan vatandaşalarımız için ise yine kredi kartına 6 taksit uygulaması yapılacaktır.

12 taksit uygulaması her ay bir taksit, 6 taksit uygulaması ise iki ayda bir taksit azaltılarak uygulanacaktır.

Bu uygulama konut ya da işyeri ayrımı olmaksızın tüm müşterilerimizi kapsayacaktır”

 

21 bin aboneye ulaşıldı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!