5 bin kişiye Aşure ikram edildi

featured

10 Muharrem Aşure Günü nedeniyle İlçe Müftülüğü tarafından anma programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nın da gerçekleştirilen program saat 10.00’da başladı. Programa Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, İl Genel Meclis Üyeleri Yusuf, İlyas Çakır, Cahit Çalışkan, Belediye Meclis Üyeleri Ali Mutlu ve Hayrettin Eker, Din Görevlileri Derneği Başkanı Muammer Ömür, banka müdürleri, daire ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Hafız  Davut Acar tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardında İlçe Müftüsü Basri Bektaş tarafından selamlama konuşması yapıldı. Bektaş konuşmasında; “bu kadar yüreğin bi araya gelmesiyle oluşan Aşure gibi içimizdeki bütün güzellikleri bir potansiyel haline getirip kardeşlik iklimi içinde huzur ortamı içinde yaşamak belki bir daha Kerbala acı olayları görmemek temennisiyle emeği geçen katkı sağlayan bütün hayır sahiplerine Cenab-ı Hak ömürlerine kasalarına bereket ihsan etmesi için dua ve niyazda bulunuyorum.

Bu sofranın içinde ne var ne yok önemli değil. Ama bu gün değil mi ki binlerce kişinin eline tutuşturduğumuz Aşure ile herkesin yüreği herkesinde dudaklarında bir tebessüm bırakmak asıl hedefimizdi Cenab-ı Hak böyle güllük gülistanlık hava içinde de bizlere nasip etti sizlerle beraber bi araya getirdi” dedi.

İlçe Başvaizi Muhsin Özdemir tarafından Tosya esnafı ve hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan Aşurenin bol ve bereketli olması için yapılan duanın ardından İlçe Müftülüğü tarafında 8 kazan Aşure toplam 5 bin kişiye ikram edildi. 

5 bin kişiye Aşure ikram edildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!